Charlie Hebdo werd enkele jaren geleden wereldberoemd nadat de redactie werd gedecimeerd na een dodelijke raid door islamterroristen. Bij wijze van steun werd iedereen ‘Charlie’. Vandaag echter tekent er zich een vreemde evolutie af: de Charlie’s van de afgelopen jaren zijn plots in shock… door Charlie Hebdo!

wp-1459326855482.jpg

Deze evolutie was voorspelbaar. De reden van het moordcommando was het gebrek aan humoristisch vermogen bij de religie van de vrede. Niet enkel werd de profeet Mohammed afgebeeld, wat volgens de leesclub van de Koran verboden is, ook werd de spot gedreven met Mohammed. Dat was natuurlijk vragen om problemen!

Maar net zoals rechtse rakkers het tolereerden dat er met hen gelachen wordt omdat er anderzijds ook met Mohammed gelachen wordt, respecteerde links de omgekeerde redenering. Tot na de moord op heel wat redactieleden van het satirische blad…

Want ze waren wel allemaal Charlie, toch lieten ze met niet mis te verstane woorden optekenen dat Charlie Hebdo het toch wel zelf gezocht had. Want blijkbaar heb je het recht om iemand neer te schieten wanneer een cartoon je beledigt.

Maar terug naar deze en vorige week. De cartoons over de aanslagen in Brussel doen de meningen onder de Charlie’s verdelen. Het is natuurlijk iets dichter bij hun bed en plots komt er toch kritiek op deze cartoons. Satirische tekeningen die pijnpunten blootleggen, want dat is wat satire doet.

De Charlie’s zijn nu zelf gedecimeerd. Door gebrek aan satirisch inzicht. Door gebrek aan humor. Door gebrek aan realiteitszin. Jammer, maar zoals gezegd voorspelbaar. Satire is een heilig gegeven en moet kunnen in iedere situatie op elk moment. Wij blijven Charlie!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op “Na de aanslagen in eigen land blijven er maar weinig Charlie’s over”

 1. demonie mireille

  de beste joden en holocoust moppen zijn gemaakt door de joden zelf ……

 2. demonie mireille

  eens charlie , altijd charlie weg met de schijn charlies Een satiiricus is een ontgoochelde idealist , hij wil dat de wereld goed is , maar dat is niet zo, daarom trekt hij tegen alle slechtheid van leer

 3. Ratteke Maurice

  Ik blijf Ratteke Maurice, Charlie is vertrokken naar Syrie het is hier te gevaarlijk met dat donker volk zegt hij

 4. Waarom zou daar niet mee gelachen mogen worden ? Humor is toch vaak een airbag bij botsing met doffe ellende, gelijk hier !

 5. Zolang de leden van uw blog niet getroffen worden door dat gespuis zal ik dan maar veronderstellen
  Blog ‘ rechts’

Trending

%d bloggers liken dit: