Facebook verwijdert Pegida-evenement, evenement vindt alsnog plaats

De Grote Baas van Duitsland, Angela Merkel, drukte enkele weken geleden de wens uit dat Facebook en andere sociale media strenger zouden moeten toezien (lees: censureren) op Pegida-aanhangers en dito -pagina’s en -evenementen. Pegida Vlaanderen heeft nu prijs: hun eerstvolgende evenement is door Facebook verwijderd!

wp-1458904581427.jpg

Pegida kondigde een ‘Mars Tegen Moslimterreur’ aan na de moordende aanslagen in Brussel en Zaventem, gepleegd door… moslims. Niet zo gek dus, een mars onder die noemer. Na enkele dagen hadden al 500 mensen laten weten dat ze zouden deelnemen en een veelvoud stipte aan geïnteresseerd te zijn.

Beide feiten waren blijkbaar een doorn in het oog voor de Merkels van Vlaanderen en het evenement werd – naar alle waarschijnlijkheid – gemeld bij de Facebook-Gestapo. Die zijn in het geval van twijfel nogal snel om rechtse evenementen en pagina’s te verwijderen of te censureren. En zo geschiedde ook.

Niet getreurd, de Mars – die overigens is toegelaten door de Antwerpse politiediensten – vindt gewoon plaats. Een nieuw evenement wordt aangemaakt as we speak en zal nadrukkelijk censuur bevatten, zo verzekerde ons de woordvoerders van Pegida. We zijn benieuwd!

Mars Tegen Moslimterreur

23 april 2016 – 14.00 uur – Conscienceplein – Antwerpen

11 comments

  1. De Russische ‘facebook’ (www.vk.com) kan een oplossing zijn.

  2. “Gestapo”. Wat een taalgebruik. Ze zouden jullie beter een proces aandoen.
    Bovendien voordat Facebook ingrijpt moet het al heeeel erg zijn, hoor.

  3. het merkelisme heeft zijn intrede gedaan !!angela de waanzinnige ……..

  4. Merkel neem uw zakdoek en kuis dat witte poeder van uw neus

  5. Ik heb dat weer onlangs meegemaakt, en ken de rede niet. Maar de islam mag alles.

    1. Zo’n proces kan je niet winnen, wanneer je een Facebookaccount aanmaakt verklaar je jou akkoord met tal van voorwaarden, hoogstwaarschijnlijk dus ook met eentje dat facebook censuur mag toepassen. Overigens is en blijft Facebook een bedrijf, als zij beslissen dat jouw (of in dit geval PEGIDA’s) post verwijderd moet worden (ook al gaat het over een knuffelmars, of een mars voor eeuwige vrede ofzo) dan mogen zij dat gewoon zonder enige reden doen. En daardoor loopt de sociale media steeds vaker in het spoor van de subjectieve reguliere (televisie, radio, kranten) media :-/

Comments are closed.