Vlaams Belang eist ontslag justitieminister Geens na falend beleid

“Het is juist dat het niet makkelijk is om mensen die zich op een flagrante manier niet houden aan hun voorwaarden, zoals bij mijnheer Bakraoui waarschijnlijk het geval is geweest, terug in de cel te krijgen.” Met dit zinnetje tracht minister Geens zijn verpletterende verantwoordelijkheid bij de aanslagen in Zaventem en Brussel van zich af te schuiven. Niet voldoende voor het Vlaams Belang.

Kgjj.jpg

Tom Van Grieken: “Zo eenvoudig is het natuurlijk niet. El Bakraoui, in oktober 2010 tot 9 jaar cel veroordeeld wegens zwaar banditisme (een ‘fait divers’ volgens de PS), kwam om te beginnen in 2014 reeds voorwaardelijk vrij. Fout één. Hij kon ongestoord richting Syrië trekken. Fout twee.  Hij werd in 2015 opgepakt en – blijkbaar zelfs ondanks waarschuwingen van Turkije – opnieuw vrijgelaten omdat er voor de Belgische justitie “geen bewijs” was dat hij banden had met het islamterrorisme. Fout drie. Hij kon daarna zomaar onder de radar blijven en zijn wandaden voorbereiden. Fout vier.”

Voor de nationalisten van het VB vier zware fouten dus, waar justitie en de justitieminister verantwoordelijk voor zijn. “Vier zware fouten die vermeden hadden kunnen worden, en waardoor tientallen levens gered hadden kunnen worden”, reageert voorzitter Tom Van Grieken.

Het Vlaams Belang had gehoopt dat minister Geens tenminste zo eerlijk zou geweest zijn om zijn ontslag aan te bieden. Het bleek ijdele hoop.  Daarom eist het Vlaams Belang zelf het ontslag van justitieminister Geens. “De incompetentie van Geens heeft een veel te zware tol geëist!”

Van Grieken: “Ook minister Jan Jambon die vorige week nog fier verklaarde dat Molenbeek nu “opgekuist was”, heeft aangetoond dat het organiseren van een veiligheidsbeleid in dit land zijn competenties te boven gaat. Ook hij zou beter eens voor de spiegel gaan staan, in plaats van voor de camera’s.”

Om nieuwe aanslagen te vermijden, eist het Vlaams Belang een waterdicht grenzenbeleid en de preventieve opsluiting van alle door OCAD gekende islamextremisten.

6 comments

  1. Misschien zou het een verduidelijking als men de politieke achtergrond van de 4 personen van de strafuitvoeringsrechtbank openbaar zou maken. Ik ben er zeker van dat deze vrijlating,tegen het advies van de gevangenisdirecteur, gebeurd is door druk van de moslimgemeenschap;

  2. Deze minister heeft inmiddels 32 doden en meer dan 200 gewonden op zijn geweten. Hoeveel jaar gevangenisstraf staat hier op?

  3. Het is een triest dieptepunt voor onze (?) regeringen en die van heel Europa. Maar ze horen, zien en … doen verder. Ministers, ga eens voor de spiegel staan en laat het schaamrood op uw wangen komen, a.u.b.

  4. De zoveelste maal affrontelijk internationaal gezichtsverlies in onze democratische farce en tricolore LOBBYcratie Belzeike. Welke buitenlandse financiers zou dit nu wel kunnen motiveren om HIER bijkomende werkgelegenheid te komen scheppen door HIER investeringen te plaatsen ? Eens temeer zijn we de triclore risee en zullen we dit BLIJVEN zijn tot BELGIE BARST en Vlaanderen Vrijstaat uiteindelijk TOCH geboren zal worden. Het duurt alleen zo vre-se-lijk veel te lang om die rode strook van die tricolore dweil gescheurd te krijgen opdat het eindelijk eens een geel-zwart vaandel zou kunnen worden !

  5. Geens EN Jambon hun positie wordt onhoudbaar. Het brokkenparcours spreekt voor zich. Ik herinner iedereen graag aan de interpellatie na de aanslagen van Parijs van FDW in de federale praatbarak aan het adres van minister Jambon.

    Onze minister willen nog altijd het licht niet zien, het is dus beter dat we er snel vanaf zijn. Van mij part mag de regering zelfs vallen, ze is even slecht als alle andere die wel al gehad hebben.

  6. Dat moeten wij ook hierin Nederland doen.Een politicie die door zijn aanhangers met minder minder gesteunt wordt voor het gerecht uit te dagen is willekeur.En hoort niet bij een democratie.

Comments are closed.