Broers Ibrahim en Khalid El Bakraoui mogelijke voortvluchtigen van de terreur in Vorst

vorstpoIn de Vlaamse media maakt men nog geen identiteiten bekend van de twee voortvluchtigen waarnaar men gisteren in Vorst op zoek was, maar de Franstalige krant la Dernière Heure (DH.be) meent te weten om wie het gaat. En zoals verwacht klinken de namen allerminst Vlaams of Brussels. We geven u de informatie mee die DH.be bekend maakte.

LAATSTE INFO: Volgens de laatste berichten zouden beide heren gearresteerd zijn. Eén gisterenavond en één deze ochtend. Om 10.30 uur vernemen we meer bij een in der haast bijeengeroepen persconferentie

Ibrahim El Bakraoui en Khalid El Bakraoui, beiden broers, zijn geen onbekenden voor justitie. Op 30 januari 2010 schoot Ibrahim al eens een kalasjnikov leeg in de richting van de politie en werd daar in oktober van datzelfde jaar voor veroordeeld. De feiten deden zich voor bij een overval op een effectenmakelaar, waarbij ze tijdens hun vlucht werden onderschept door de politie. Eén agent raakte daarbij gewond.

De overval werd gepleegd door Khalid en Ibrahim was de chauffeur van de vluchtwagen. Deze laatste kreeg hiervoor 9 jaar cel voorgeschoteld. Aangezien we 5 jaar later met opnieuw een schietincident door dezelfde personen te maken krijgen, stellen we vast dat Ibrahim kon genieten van een vervroegde invrijheidstelling.

Khalid op zijn beurt kreeg in 2011 een voorwaardelijke veroordeling van 5 jaar, na een reeks carjackings. Bij zijn arrestatie werden bij hem en zijn handlangers … kalasjnikovs aangetroffen. Nu, 5 jaar later en zonder één dag cel voor Khalid, wordt door hem en zijn broer op de politie geschoten met kalasjnikovs. Moet er nog zand zijn?

khalidibrahim

12 comments

  1. Kan iemand de uitdrukking in de laatste zin uitleggen? (moet er nog zand zijn?)
    Alvast merci!

  2. Het is droevig te constateren dat keer op keer de geitenwollensokkenbrigade van de weg-met-ons-rechters en advocaten erin slaagt dit soort wanstaltige individuen nagenoeg onbelemmerd hun activiteiten te kunnen doen ontplooien. Het schijnt dat de advocaat van terrorist Abdesalam wil onderhandelen met de kennis van deze terrorist als inzet. Te gek voor woorden. De kennis van deze crimineel kan heel goed op andere wijze aan diens brein worden ontfutseld. De goede verstaander weet wel hoe. Het wordt tijd voor een krachtig restrictief beleid! Maar onder de huidige aan het bewind zijnde politieke elite gaat dat er niet van komen.

  3. ook de zogenaamde elite die dit in stand houd gaat hier ooit voor boete word eens wakker rechters officieren van justitie en de rest daar om heen ga gvd eens normaal straffen stelletje minkukels

  4. De situatie hier in Europa lijkt met de dag gekker te worden.

  5. Jamaar, die identiteiten zijn zoal duidelijk hoor. Dààr kunt ge toch de pers niet meer van betichten.

  6. Het zijn ten gronde goed jongens die geen vlieg kwaad doen hoor, maar verkeerd begrepen natuurlijk, en het slachtoffer van racisme, discriminatie, ongelijke kansen en de neoliberale kapitalistische maatschappij waarin we leven. Oeps, sorry mensen, mijn linkse modus stond nog aan.

    1. Ja die “fascstische nazi’s”(sic) hebben immers veel te weinig respect voor welvoeglijke muzelmanse private milities, zeker als die koppen amputeren om er een verzameling mee aan te leggen. Er zijn er wel die postzegels of sigarenbandjes collectioneren, awel dan !

Comments are closed.