Film ‘Treurgrond’ in première, Steve Hofmeyr in Vlaanderen

treurgrondVanavond gaat de film ‘Treurgrond’ in première in Vlaanderen.  Treurgrond toont de genocide op de blanke minderheid in Zuid-Afrika, 20 jaar na de machtsovername door het communistische ANC:  de film vertelt het pijnlijke verhaal van een boerengemeenschap in Zuid-Afrika die bijna dagelijks geconfronteerd wordt met aanslagen en die probeert te overleven. Deze gruwelijke misdaden hebben niet alleen gevolgen voor de naasten van de slachtoffers, maar veroorzaken ook een domino-effect. Te midden van constante druk, angst en het steeds groeiende aantal moorden, probeert Lukas Van Staden zijn familie, vrienden en boerderij te beschermen. ‘Treurgrond’ gaat dieper in op een wereld waar relaties, spijt, wraak en vergiffenis bij elkaar worden gebracht door één hoopgevende gebeurtenis. Als één massamoord op een boerderij al zo’n enorme impact heeft op een gemeenschap, hoe zit het dan met al die andere aanslagen waar we nooit over horen?

De film is Afrikaans gesproken, Engels ondertiteld.

Op dinsdag 16 juni 2015 wordt Treurgrond voor het eerst vertoond in Kinepolis Hasselt. Op woensdag 17 juni kunt u gaan kijken in Kinepolis Antwerpen en op donderdag 18 juni is er een voorstelling in Kinepolis Oostende.

Elke avond wordt afgesloten met een receptie met Kaapse wijnen en hapjes (biltong, droewors,…). Ook leuk om weten: de Afrikaner nationalist Steve Hofmeyr, die zowel de filmmuziek als de hoofdrol voor zijn rekening nam, zal bij elke vertoning aanwezig zijn. Hij komt hiervoor speciaal drie dagen naar Vlaanderen. Deze drie vertoningen zijn de enige in Vlaanderen. Bijhorend boek en cd zijn ter plaatse te koop.

Opgelet: kaarten zijn niet te koop via Kinepolis. Dit is een privé-initiatief van Rooi Bok Sokkie Events vzw.   Kaarten zijn (of waren) te koop via volgende links:
Hasselt: http://www.ticketkantoor.nl/shop/Treurgrond166
Antwerpen: http://www.ticketkantoor.nl/shop/Treurgrond176
Oostende: http://www.ticketkantoor.nl/shop/Treurgrond186

Hier de trailer van de film: