Verkiezing van nieuwe gemeenteraad in Le Pontet (Vaucluse)

frontDe kiezers van Le Pontet, een gemeente van 17.000 inwoners in de buurt van Avignon (Vaucluse), mogen vandaag opnieuw naar de stembus om een nieuw gemeentebestuur aan te duiden. In maart 2014 werd de 33-jarige Joris Hébrard van het Front National er burgemeester.

De UMPS diende klacht in tegen de verkiezingsuitslag . Het ging om 17 handtekeningen op de voordrachtslijst die volgens de klagers onregelmatig waren. Omdat het aantal stemmen tussen Hébrard (FN)en de UMP-kandidaat zo gering waren (7 stemmen), wordt de stemming nog eens overgedaan.

Hébrard, die bij de departementsverkiezingen van maart jl. met 58% van de stemmen werd verkozen, heeft er alle vertrouwen in. Deze morgen, om negen uur, bedroeg de opkomst 6,71%. Vorig jaar was dat 5,49%. Alhoewel deze verkiezingen op het eerste zicht niet echt belangrijk lijken, zijn ze toch een test voor FN. Zullen de recente strubbelingen de partij schaden of hebben ze geen invloed.

Het is ook het departement van Marion Le Pen. Vanavond weten we al meer.