Links overvalt Rudy Van Nespen (PEGIDA), verwondt vriendin

pegida1Gisterenavond betoogden zowat 50 aanhangers van PEGIDA Vlaanderen in Heist-op-den-Berg tegen de islamisering.  De opkomst was dan wel niet massaal, de sfeer was bijzonder goed:  lokale woordvoerder Kristof De Smet was zeer tevreden, dat de plaatselijke CD&V-burgemeester na twee eerdere verbodsbepalingen dan toch bij de derde poging gezwicht was voor de PEGIDA-druk.  Ook al stonden elders 150 linksen gefrustreerd te blaten, ook in Heist op den Berg gaf PEGIDA een lesje in vrije meningsuiting.  ‘Wij zijn het volk’, klonk het overtuigd.

Kristof hield een zeer geslaagde toespraak, waarin hij in zijn Heist duidelijk de boodschap meegaf: een vreemdeling die zich gedraagt is welkom, maar wie meent dat het elders dan toch zoveel beter is, en wie meent dat de wetten van de sharia moeten gelden, die wordt verzocht Vlaanderen te verlaten en terug te gaan naar waar hij vandaan komt.

Vrije meningsuiting voor niet-linksen is iets waar links tegen is, en dus werd er nog maar eens geweld gebruikt.  Terwijl hij met zijn vriendin op stap was naar de PEGIDA-manifestatie werd Rudy Van Nespen, woordvoerder van PEGIDA, in de rug aangevallen door drie gemaskerde linksen.  Ze duwden hem en zijn vriendin brutaal tegen de grond en gaven slagen en schoppen.  Van Nespen verweerde zich, en kon enkelen goed raken, maar zijn vriendin raakte helaas gewond aan de hand, waardoor zij niet aan de manifestatie kon deelnemen.  Een vlag en een spandoek werden gestolen.

De zaak kan echter nog een staartje krijgen, want in het gevecht moest een linkse lafaard zijn GSM achterlaten.  Die werd overhandigd aan de politie en zal allicht snel tot ontmaskering van de dader(s) leiden.

De manifestatie in Heist was voorlopig de laatste geplande actie van PEGIDA Vlaanderen.  Op 14 juni wordt verzamelen geblazen in Sint-Niklaas voor een besloten werkvergadering, waar de PEGIDA-militanten welkom zijn om verdere plannen te bespreken.  Er staat alvast een interessante islamkenner op het programma, die een voordracht zal geven over de gevaren van de middeleeuwse roverssekte.

4 comments

  1. Ik vind het bijzonder jammer dat sommigen het nodig vinden naar PEGIDA te gaan met een legercamouglagebroek aan, of met een pitbull- zoals gisteren in Heist het geval was. Dit doet de uitstraling van de beweging geen goed!

  2. Dank voor het mooie artikel. Ik was maar de organisator. De echte helden waren de andere 49 manifestanten. Hoedje af voor hen!

  3. Vermits het een politiek-correct overval was, zal het PoCo-Systeem enkel simuleren op te treden.

Comments are closed.