david irvingDat we dit jaar de 70e verjaardag herdenken van het einde van de Tweede Wereldoorlog zal u allicht niet ontgaan zijn: de ene herdenking volgt op de andere plechtigheid.  Daarbij valt één zaak op: nog steeds is volgens alle commentaren, alle media en alle TV-programma’s die oorlog uitsluitend de schuld van de Duitsers.  Nochtans viel het ook op, bij de eerdere herdenking van de 100e verjaardag van de Eerste Wereldoorlog vorig jaar, dat daar de nuance groeit: waar 100 jaar lang gezegd werd, dat die Eerste Wereldoorlog enkel het gevolg was van de ‘Duitse agressie’, neemt nu een meer evenwichtige visie toe: het was een botsing tussen imperialistische landen die helaas onvermijdelijk was.

De Duitse NPD is van mening dat het stilaan ook tijd wordt voor een andere kijk op de Tweede Wereldoorlog.  Die oorlog, aldus de NPD, was hoegenaamd niet alleen de schuld van Duitsland; en ook het beeld dat de Duitsers enkel ‘daders’ waren, en geen slachtoffers, kan in het licht van de verwoestende terreurbombardementen op burgers in Duitse steden niet volgehouden worden.

Daarom organiseert NPD-Europees Parlementslid Udo Voigt op 6 mei een bijeenkomst in het Europese parlement in Brussel onder het motto ‘Verzoening door waarheid’.  Er komen verschillende historici, maar de meest opvallende naam is toch wel die van de Britse beroemde historicus David Irving.  Irving verwierf wereldwijde faam met zijn biografieën over hoofdrolspelers in het conflict.  Hij staat ook bekend om zijn controversiële stellingen rond de holocaust, die hij niet ontkent, maar toch in een genuanceerder licht plaatst dan de meeste andere historici.

Om 14 uur gaat er een persconferentie door, om 16 uur een bijeenkomst met voordrachten.  Nu ja, dat is de bedoeling: het Europees parlement ziet zichzelf als een baken van vrije meningsuiting – voor al wat links genoeg is, uiteraard.  De NPD ziet dit als een test: geldt de vrije meningsuiting inderdaad écht in de gebouwen van het Europese parlement, ook voor écht controversiële meningen, of niet?  Afwachten maar…

‘s Avonds geeft David Irving alleszins een voordracht voor het publiek in Brussel; de juiste locatie daarvan zal later bekend gemaakt worden.  Personen die daaraan willen deelnemen wordt gevraagd zich vooraf in te schrijven via  vlrv@hotmail.be, met vermelding van naam, adres en motivatie;  de juiste locatie wordt aan hen pas de dag zelf bekend gemaakt.  In een normaal land zou elke bijeenkomst in alle rust en in alle openheid moeten kunnen doorgaan, maar aangezien de vrije meningsuiting in West-Europa eigenlijk zo goed als afgeschaft is, zijn zo’n voorzorgsmaatregelen helaas noodzakelijk – zoals de linkse verfbomaanslag op een hotel waar een NSV-colloquium gepland was zopas nog aantoonde.

david irving 2

conferentie0605 verzoeningdoorwaarheid

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “Historicus David Irving op 6 mei in Europees parlement te Brussel?”

 1. Hij zal zijn woorden op een apothekersweegschaal moeten afwegen want de PoCo-Gedapo waakt !

 2. Jan Hammerbacher

  De NPD doet maar, maar is het wel verstandig om hier reclame voor te maken? De linkerzijde probeert de Vlaamse beweging constant in het neo-nazi verdomhoekje te duwen, en dit soort artikels lijkt dat alleen maar te bevestigen. Irving mag dan nog zo genuanceerd zijn, alleen al het feit dat er aandacht aan besteed wordt komt op de door linkse staatspropaganda geïndoctrineerde Jan met de pet als verdacht over. Mijn advies luidt: zwijg heel die wereldoorlog zoveel mogelijk dood. Strategisch hebben we er toch niets bij te winnen. Noch de Vlaamse onafhankelijkheid, noch de strijd tegen islamisering, drugs of criminaliteit schieten ook maar een centimeter op door over WOII te gaan liggen ouwehoeren. Laten we ons op de toekomst richten ipv op het verleden.

  1. Je zou gelijk hebben, mocht de Tweede Wereldoorlog simpelweg een gebeurtenis uit het verleden zijn.

   Maar dat is hij niet.

   De Tweede Wereldoorlog is hét dogmatische fundament bij uitstek waar heel het naoorlogse progressivisme, heel het weg-met-ons-denken, heel het discours rond multiculturalisme, feminisme, zionisme en liberalisme op gestoeld is.

   Die poot er onder uit zagen -en Irving doet dat niet met schuimbekkende onzin of haatdragende samenzweringstheorieën, maar met gedegen historisch onderzoek- is geen bijkomstigheid maar precies een essentieel onderdeel van de nationalistische strijd.

 3. Ik wil hier nog graag aan toevoegen dat Engeland en Frankrijk in september 1939 de oorlog aan Duitsland verklaarden, en dus eigenlijk de aanstokers zijn van WO2
  Tevens waren de Duitse eisen t.o.v. van Polen helemaal niet overdreven, integendeel.

Trending

%d