NSV-Colloquium: ‘Het Westen Voorbij’

colloquiumnsvruslandWe leven in West-Europa in een politiek bestel dat steeds verder weg evolueert van vrije meningsuiting en echte democratie: enkel meningen, die stroken met de links-liberale overtuigingen, worden nog aanvaard.  Vandaar ook dat onze grote politieke families steeds meer op elkaar beginnen te lijken:  in grote lijnen zijn ze het roerend met elkaar eens.  Tegelijk worden rechtse, nationalistische, conservatieve, autonomistische ideeën en politici gediaboliseerd of gecriminaliseerd: volgende collectieve media zijn ze in het beste geval ‘gek’ of ‘extreem’ of ‘gevaarlijk’, in het slechtste geval zijn ze ‘fascist’ of ‘racist’ en dus crimineel – wat dan meteen de afschaffing van de vrijheid van meningsuiting of van vergadering moet rechtvaardigen.

Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat West-Europese identitairen met steeds meer aandacht de situatie in Oost-Europa en Rusland volgen, waar vaderlandsliefde, culturele identiteit en verzet tegen decadentie wél nog aanvaardbaar zijn, en soms zelfs regeringsbeleid zijn.  De NSV organiseert daarover volgende week een interessant colloquium onder de provocatieve titel: ‘Het Westen voorbij’.

Een keur van radikaal-rechtse sprekers maakt zijn opwachting, zoals vertegenwoordigers van de jongerenafdeling van de Duitse NPD, de Franse Identitairen, en het Blocco Studentesco uit Italië.  Ook aangekondigd is Manuel Ochsenreiter, hoofdredacteur van het rechtse blad ZUERST!.

alexanderduginDe spreker naar wie echter ongetwijfeld het meest wordt uitgekeken is Alexander Dugin.  Deze controversiële Russische auteur, politicus, politiek denker en nationalist was anti-communist voor de val van de Sovjet-Unie, en zet zich sindsdien in voor projecten die een Europese eenheid willen tot stand brengen ‘van Dublin tot Vladivostok’.

Volgens waarnemers heeft hij invloed tot in het Kremlin, en sommigen zien in de recente operaties in Oekraïne zelfs een gevolg van de ideeën van Dugin.  Wat daarvan aan is, kan iedereen dus zelf volgende week komen ontdekken.

Als de vrije meningsuiting toch nog overleeft gaat het colloquium door volgende week in Hotel De Basiliek, Trooststraat 22, Edegem.  De NSV wilde het colloquium aanvankelijk laten doorgaan in de universiteit Antwerpen, omdat zij dachten dat een universiteit een bastion van vrije gedachten was;  maar dat is uiteraard al lang niet meer het geval…

colloquiumnsvrusland

 

One comment

Comments are closed.