pegidadresden5000012012014

De van oorsprong Duitse Pegida, met het zwaartepunt in Dresden, heeft inmiddels ook Groot-Brittannië bereikt. Dit weekeinde was er een demonstratie in Londen, waar rond de honderd mensen op afkwamen, waaronder ook activisten van de BNP. Het was al de tweede demonstratie op het eiland, eerder in februari trok een evenement in Newcastle al enkele honderden mensen.

In de pers liet een woordvoerder van Pegida UK weten dat men de straat op gaat om te protesteren tegen de radicale islam en grootschalige immigratie naar Groot-Brittannië. Men ziet in de demonstraties een campagne voor bewustwording van deze problematiek en men verklaart zich als patriotten tegen de islamisering van het Westen.

“Dat betekent dat wij de Britse cultuur en waarden hoog houden en dat dit de manier is zoals wij willen leven. We willen niet dat een duivelse ideologie hier naar binnenkomt en ons vertelt hoe te moeten leven”

Voorlopig blijkt gezien het aantal Pegida demonstranten in Groot-Brittannië ver achter op de enorme aantallen die in Dresden te straat op gaan, maar ook ten opzichte van vroegere demonstraties van English Defence League. Deze actiegroep bestaat nog wel en organiseert ook nog demonstraties, maar heeft inmiddels ook een behoorlijke terugval gehad aan bezoekers. En heeft bij lange na niet meer de duizenden demonstranten die men in het verleden trok.

Ook bij de demonstratie in Londen kwam het tot botsingen met tegenstanders, die vinden dat Pegida een racistische boodschap uitdraagt. Bij een eerder grootschalig racistisch misbruikschandaal in het land bleef het echter oorverdovend stil onder de huidige tegenstanders van Pegida.

Verslag RT bij Londen demo Pegida;

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: