Bekende econoom Yvan Van de Cloot spreekt voor de VSV

roekeloos1‘Onlangs betoogden 120.000 mensen tegen het besparingsbeleid van de nieuwe regering, maar niemand legt nog de link met de bankencrisis. Terwijl de factuur véél lager zou zijn zonder de fratsen van sommige bankiers en politici.’ Dat vertelde Ivan Van de Cloot aan P-Magazine, reden genoeg voor de Vlaamse Solidaire Vakbond om de bekende econoom uit te nodigen om over zijn laatste boek ‘Roekeloos, Yvan Van de Cloot over banken en politiek’ te komen spreken. Want wat zal er gebeuren wanneer we, ondanks besparen en inleveren, wéér in een crisis belanden? Nog méér besparen, nog méér inleveren? Volgens Van de Cloot is de kiem voor een volgende crisis immers nog steeds aanwezig. Hij stelt vast dat er geen echte bankhervorming tot stand is gekomen en dat de samenleving nog altijd aan destructieve risico’s is blootgesteld. En net als de bankensector draagt de politiek hierin een verpletterende verantwoordelijkheid.

Kom zeker luisteren naar het verhaal van deze verontwaardigde en naar gerechtigheid zoekende econoom! Na de spreekbeurt is er gelegenheid tot aanschaf van het boek ‘Roekeloos, Ivan Van de Cloot over banken en politiek’, en een signeersessie is voorzien.

De VSV is een nog jonge vakbond die echter snel groeit en tracht een volwaardig Vlaamsnationaal alternatief te bieden voor de drie monopolisten ABVV, ACV en ACLVB.  Wie de jonge vakbond steunt moet er dus zeker op 1 april bij zijn.

2 comments

  1. Ik ben toch blij dat mijn vader me die achternaam niet meegegeven heeft.

Comments are closed.