Stichting blaast jihadgala te Rijswijk af

voorpost Affiche_geen_djihad_in_onze_straat_311x450In Rijswijk, dat vlak naast regeringsstad Den Haag ligt, wilde de Stichting Rohamaa op zondag 8 maart een congres houden om geld op te halen voor ‘vrijwilligerswerkers’ in Syrië. Voor deze gelegenheid had men plannen een aantal imams in te vliegen, die evenals de stichting zelf een salafistisch-islamitische achtergrond hebben. Dit riep de nodige weerstand op bij enkele kritische politieke partijen en oplettende media, die voor het voetlicht brachten om wat voor mensen dit precies gaat.

De lijst is indrukwekkend en vooral zorgwekkend, door de steun aan allerhande organisaties ten dienste van de jihad. Er zit een aanhanger van de overleden Osama Bin Laden bij, ondersteuners van de terroristische organisatie Jabhat al-Nusra, maar ook een schreeuwer die op filmbeelden is te zien, waarin hij oproept om alle niet-moslims een kopje kleiner te maken. Het zou een gezellig stel zijn die op deze zondag te Rijswijk wilden samenkomen.

Als reactie op de komst van deze imams uit het buitenland, had de Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders eerder al de visums van drie van de sprekers ingetrokken. Dit op basis van de gegevens aangeleverd door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Blijkbaar door alle ophef zijn beide wakker geworden en is gebleken dat dergelijke verbanden en uitspraken toch wel iets te gek zijn voor een bijeenkomst in Nederland.

Nu er nauwelijks meer sprekers over zijn, heeft de stichting maar besloten om af te zien van het ‘benefietgala’. Dit naar eigen zeggen omdat het “het liefdadigheidsdoel van hun bijeenkomst, door de uiteenlopende gebeurtenissen en berichtgevingen, volkomen op de achtergrond is geraakt”. De verantwoordelijken uit Rijswijk, burgemeester en politie, vinden dit een moedige beslissing, zo laat men weten.

Gelukkig is er elders in het land nog wel gewoon de mogelijkheid om salafisten te horen preken op een liefdadigheidsbijeenkomst. Of je stapt gewoon ergens op een willekeurige dag een salafistische moskee in, bij mij in de buurt zitten er ook gewoon drie.

One comment

  1. Die Arabieren hebben meer dan geld genoeg. Het is verdacht dat ze nog benefietfeestjes met jihaatpredikers moeten organiseren.

Comments are closed.