Europees rechts verenigt zich in APF

congresapf1In het Europese parlement in Brussel werd vorige week het startschot gegeven voor een nieuwe Europese politieke partij, de APF, wat staat voor ‘Alliance for Peace and Freedom’. De partij is de nieuwe krachtenbundeling van alle niet-zionistische rechtse nationalistische partijen in Europa. Ze wordt geleid door Roberto Fiore, voorzitter van het Italiaanse Forza Nueva, en door Jens Pühse, de buitenlandvertegenwoordiger van de Duitse NPD. Daarnaast is er een belangrijke rol voor Nick Griffin, oud-verkozene in het Europese parlement van de Britse BNP.

Veel aandacht ging uiteraard naar de situatie van het vervolgde Gouden Dageraad. De partij bevestigde recent met 6% van de stemmen en 17 verkozenen dat de steun van de Griekse bevolking onverminderd is, maar wordt dictatoriaal vervolgd op een zelden geziene wijze. Tientallen van haar leden, waaronder vele parlementsleden, zuchten nu al anderhalf jaar in de cel zonder vorm van proces. Dat proces zou er nu in maart dan toch eindelijk komen. In de TV-studio van het Europees parlement stonden Griffin en Fiore stil bij de oprichting van APF en de vervolging van GD.

 In België werkt APF samen met de Waals-Brusselse partij NATION. In Vlaanderen is er voorlopig nog geen partner, maar de website Vlaanderen Identitair volgt de activiteit van APF wel met veel sympathie.  APF zelf kan ‘geliket’ worden op facebook via deze link.

2 comments

  1. “Krachtenbundeling van alle niet-zionistische rechtse nationalistische partijen in Europa”.

    Dat klinkt UITSTEKEND!

    Met die laffe pro-zionistische rechtse partijen kom je toch nergens. Niets dan een stel zielige schoothondjes die braaf keffen aan de lijn. Wij hebben wolven (en leeuwen!) nodig, verdomme!

  2. Tijd voor het dagen van een Platina Dageraad over EUROPEES Europa der EigenVolkse Mensen !

Comments are closed.