nos_gijzeling

Deze avond is iets voor acht uur een gewapende man binnengedrongen bij de studio’s van de NOS omroep, waar men zich voorbereidde op het maken van het dagelijkse achtuurjournaal. De man van Noord-Afrikaanse afkomst was bewapend met een vuurwapen en heeft zendtijd geëist om iets te kunnen vertellen. Hij werd door het personeel doorgestuurd naar een lege studio waar hij tien à vijftien minuten was, alvorens hij in de studio door de politie is overmeesterd. Er zijn geen gewonden gevallen.

Het pand van de NOS werd direct ontruimd en alle uitzendingen konden geen doorgang vinden. Over de dader komt langzamerhand steeds meer informatie naar buiten. Het gaat om de 19-jarige Tarik Zahzah woonachtig in het Zuid-Hollandse dorp Pijnacker, die zou studeren in Delft. Over zijn motieven is het nog speculeren, hoewel hij heeft verteld dat hij namens een hackerscollectief de actie zou uitvoeren. Tevens heeft hij een brief uitgedeeld met daarin instructies naar de medewerkers van de NOS.

Echter omdat de man niet de gelegenheid kreeg om voor de camera iets te vertellen, weten we dus voorlopig niet veel over de werkelijke motieven. Gezien de gebeurtenissen in Parijs werd al snel gedacht aan een jihadist, maar op dit moment lijkt dit niets van doen te hebben met de gewapende strijd van de islam. De man zou dus ook niet in het vizier zitten van de veiligheidsdiensten, die tegenwoordig iets alerter zijn op uit Afrika terugkerende jihadgangers.

Bij het NOS personeel is iedereen enorm geschrokken en legt men ook direct de verbinding naar Charlie Hebdo. Men is daarbij dankbaar naar de portier die koel heeft gehandeld en de politie voor het snel overmeesteren van de verdachte.

Beelden NOS Gijzeling: Gewapende man eist zendtijd

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op “Gewapende man valt binnen bij de NOS”

  1. Mij viel deze morgen op in de berichtgeving hier bij ons in Vlaanderen dat men in tegenstelling tot in Nederland de naam niet noemde… Terwijl eigenlijk enkel de naam de afkomst verduidelijkte.

  2. Allez een amateuristische , multiflauwekulti poging tot gijzeling, hoe politiek-correcte naief kan men toch wel zijn. En dan braaf zijn revolverke laten vallen wanneer de agenten binnenvallen. Vroeger graag cowboy en indiaan gespeeld zeker en “pang” geroepen bij het “schieten” ????

  3. ” lijkt niets van doen te hebben met de gewapende strijd van de islam”

    Persoon is een allochtoon, Egyptenaar, goed geintegreerd en te omschrijven als een keurige jongen. Precies het kenmerk van al die FYA’ s. Zijn actie heeft alles te maken met de jihad.

    1. Ja , die jiHAAT !

  4. Natuurlijk had het niets te maken met de Islam, en met de aanslagen in Parijs. Stel je voor, dat is immers onvoorstelbaar. Een “hackerscollectief” dat zendtijd eist met de revolver in de hand? Een éénling met psychische problemen natuurlijk. Een lid van die kleine extremistische minderheid weet je wel. Eén exemplaar dat de straathoekwerkers nog niet bereikt hebben om hem diets te maken dat radicaliseren niet van deze tijd is. De komedie gaat door. De kop in het zand en maar ontkennen en negeren en verzwijgen. Doe zo voort jongens en meisjes, goe bezig zoals ze in Vlaanderen zeggen.

Trending

%d bloggers liken dit: