Gouden Dageraad derde partij van Griekenland

jongeren-van-chrisi-avgi-golden-dawn-gouden-dageraad-zwaaien-griekse-vlag-waving-greek-flagsGriekenland heeft gestemd. Met bijna 98,8% van de stemmen geteld lijken de hoofdlijnen vast te liggen: de overwinning gaat met 36,3% naar het links-populistische SYRIZA, dat in de buurt komt van een absolute meerderheid. SYRIZA wil, naast een links economisch programma, de soevereiniteit en trots van Griekenland herstellen, en de EU en het IMF wandelen sturen. Marine Le Pen (FN) sprak dan ook al de hoop uit dat SYRIZA zou winnen.

Opmerkelijk is dat ondanks de SYRIZA-vloedgolf ook nationalistisch rechts het goed deed. Het rechts-nationalistische Gouden Dageraad (GD) behaalde 6,2%, behaalt zo 17 zetels en wordt zelfs de derde grootste partij van Griekenland. En dit ondanks een nooit geziene campagne van staatsterreur, waarbij de meeste partijleiders en verkozenen nu al maandenlang zonder vorm van proces opgesloten zitten in de cel, en alle media een leugen- en lastercampagne voeren die zijn gelijke niet kent. De Grieken denken duidelijk zélf.

Het hoge percentage van SYRIZA mag ook niet leiden tot de conclusie dat Griekenland nu massaal links is.  Dat is niet zo: de linkse partijen SYRIZA, KKE (kommunisten) en PASOK (socialisten) halen samen 46,5%, de rechtse partijen Nieuwe Democratie, GD, ‘De Rivier’ en ‘Onafhankelijke Grieken’ halen samen 44,9%.  (Enkele procenten gaan verloren aan partijen die de kiesdrempel niet haalden.)  Griekenland is dus nog steeds een land waar links en rechts elkaar zowat in evenwicht houden.

6 comments

  1. HET MOGE DUIDELIJK ZIJN DAT DIT DE WARE GRIEKEN ZIJN , DE PATRIOTTEN , MENSEN DIE VAN HUN LAND HOUDEN , HELAAS OOK IN GRIEKENLAND HEBBEN DE VERRADERS / ROOIEN / LIBERALEN / NAIEVE DWAZEN ALLES , [ BEHALVE HET GELIJK ] DE GROTE OVERWINNING VAN DE LINKSE IDIOTEN IS NIET ALLEEN EEN OVERWINNING VOOR DE LINKSE VERRADERS MAAR OOK VAN HUN BONGGENOTEN DE MUSLIMS / VEROVERAARS

  2. Hopelijk daagt weldra een massief “Plantina Dageraad” over Europa als stormram tegen het Paard van Troye der Islamisering, uit wiens buik de neo-Saracenen reeds ontglipten met veel terreur, als resultaat van de als “verdraagzaamheid”(sic) gecamoufleerde PoCo-PERMISSIVITEIT !

  3. Onze MSM- media wil ten aller prijs Griekenland in de EU houden en stel al voor om de schuldaflossing te bevriezen voor 10 jaar, met eventuele gedeeltelijke kwijtschelding.

  4. Proficiat aan de Gouden Dageraad ! …
    en aan alle Grieken die op deze partij gestemd hebben !

    EIGEN VOLK EERST !

Comments are closed.