marine-le-pen-fond-bleuAan de vooravond van de republikeinse mars , georganiseerd ter nagedachtenis van de slachtoffers van de islamterreur, die morgen door de grote lanen van Parijs zal trekken, valt alles weer in zijn plooi.  Waar even het vermoeden rees – voor het eerst sinds lang – dat er een écht eensgezind politiek front – tegen islamterreur – in de maak was, zijn we weeral een illusie armer. Het Front Républicain, een variante op het Cordon Sanitaire, is na één dag, terug van weggeweest!

Zondag, morgen dus, trekken honderdduizenden gewone Fransen door de straten van de grote steden. Parijs, waar de drama’s zich afspeelden, zal met de grote koek gaan lopen. ‘Jean la Casquette’ zal er het gezelschap krijgen van Hollande, Merkel, Cameron en tutti quanti. De ‘vrolijke vrienden’ van de democratie, van extreemlinks tot centrumrechts, PS, PCF, EELV, PG, PRC, PRG, MoDem, UDI et UMP, zullen er ook zijn.  Hun aanwezigheid is vergelijkbaar met de tabaksindustrie die tegen longkanker gaat betogen.

Maar de uiting van solidariteit, verdriet en woede, is blijkbaar niet voor iedereen weggelegd. Onder druk van de PS, en enkele linkse en extreemlinkse partijen, werd beslist dat het Front National – een partij van 25% van de stemmen( 4 712 461 kiezers) – niet welkom is!  De partij die jaren terug al voorspelde wat er zat aan te komen, wordt dus uitgesloten.

Le premier qui dit la vérité, Il doit être exécuté” (Guy Béart)

Eerlijkheidshalve moeten we wel vermelden dat sommige partijen(waaronder de UMP) wel verveeld zitten met de uitsluiting van het FN. Of dat gemeend of gespeeld is laten we in het midden.  Maar goed, de Cohn-Bendit’s, de Noël Mamère’s, de Jean-Luc Mélenchon’s en andere politieke delinquenten, medeverantwoordelijk voor de drama’s die zich voorbije dagen afspeelden, zullen zondag om 11u aan de Place de la République te zien zijn.

De lijken zijn amper koud (en nog niet begraven) of de hyena’s maken hun opwachtingen. De misplaatste recuperatie, waarbij ze munt uit het drama trachten te slaan, is begonnen. Niet de gruwelijke dood van de Charlie Hebdomedewerkers, de politiemensen of de onschuldige gijzelaars, zijn hun grootste bekommernis, wel de stemmen die de nationalistische partijen er eventueel zouden kunnen bij winnen.

De socialistisch premier Valls, een Catalaan waarvan de familie fanatieke aanhangers van generaal Franco waren, maar dat niet wil geweten hebben (hij liegt er zelfs over), en zijn baas, Hollande, kunnen wel wat stemmen en steun gebruiken. Nooit scoorde een zetelend president van Frankrijk zo laag in de populariteitsbarometers.

Gisteren werd Marine Le Pen – voor de schijn althans – uitgenodigd in het Élysée. Daar waar François Hollande Marine Le Pen – bij een eventuele deelname aan de betoging van zondag – beloofde in te staan voor haar persoonlijke veiligheid, staat zijn partij, de PS, huiverachtig tegen de deelname van het FN. Van schizofrenie gesproken.

Dat deed de voorzitster van het FN besluiten niet aan de betoging deel te nemen. Marine verklaarde ter zake: ”ik kreeg een goede opvoeding en ik ga niet waar ik niet uitgenodigd ben”. Te bekijken via http://www.frontnational.com/videos/declaration-de-marine-le-pen-apres-sa-rencontre-avec-francois-hollande

‘L’Unité Nationale’ is dood, begraven en niet aan herrijzenis toe.

L’Express blokletterde: FN exclu, unité nationale brisée, récit d’un fiasco » (FN uitgesloten, nationale eenheid aan diggelen, het verhaal van een fiasco).

Misschien lukt het bij een volgende slachtpartij. Hoop doet leven! Al is dat laatst een beetje misplaatst, gezien de omstandigheden.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “Mars voor ‘Nationale eenheid’ in Frankrijk – maar FN niet welkom”

  1. Allez, de gebruikelijke politiek-correcte TWEEZAKKERIJ dus en dan maar zemelzeiken over….”verdraagzaamheid”…..

  2. De multicullers kunnen het uitsluiten niet laten. Dat geeft hen het nodige superioriteitsgevoel van: wij zijn de enige ware democraten. Misschien geloven ze dat zelf nog wel, maar Jan met de pet of Jean met de Alpino in elk geval al lang niet meer. En hun recuperatiepoging van stemgerechtigden zal een zéér kort leven beschoren zijn, de Islamitische terroristen zullen het daar niet bij laten. Hun krankzinnig einddoel is: van Europa een Islamitsche staat maken, geleid door een stelletje haatbaarden dat zich baseert op de Koran en de Middeleuwse Islamitische wetgeving. (Middeleeuws is nog een vergoelijkende term). En waar alle niet Islamieten vogelvrije dhimmies zijn die alleen veel meer belastingen mogen betalen, geen enkele wettelijke bescherming genieten, van het voetpad afgaan als er een echte Mohameddaan aankomt, nederig het hoofd buigen en hun smoel dicht houden. Dat is de toekomst van Eurabia, met dank aan alle progressieve idioten die ons aan dat volkje willen uitleveren. De democratie die wij kennen is werkelijk een schone zaak, (voor de politiekers), en schenkt het (Islamitische) mensdom veel vermaak!

  3. De mars van de hypocrieten.

    Waren ze ook allemaal “Charlie” toen ze voor racisme en islamofobie werden aangeklaagd, stonden deze hypocrieten tóen naast hen met bordjes “Je suis Charlie”?

  4. Eindelijk eens artikels die een deftig taalgebruik hanteren (niet een of ander Antwerpse schrijfstijl die enkel door Antwerpenaars gesmaakt kan worden en daardoor vaak de goede inhoud teniet doen), Roeland Van Walleghem is zeker een aanwinst voor React. Hopelijk gaat de rest van de redactie ook eens in dezelfde (veel deftigere) stijl schrijven, maakt het veel handiger om te delen op Facebook, dan komt de inhoud (die vaak echt zeer goed zit hier bij React) beter naar voren, en is het makkelijker om serieus genomen te worden door mensen die geen deel uitmaken van de Vlaamse Beweging.

Trending

%d bloggers liken dit: