Front National scoort bij tussentijdse verkiezing 10% beter

Bij een tussentijdse verkiezing, in de derde kiesomschrijving van het departement Aube (regio rond Troyes /Champagne) in het noordoosten van Frankrijk, heeft het FN vorige zondag voor de grote verrassing gezorgd. De kandidaat van het FN, Bruno Subtil, die in 2012 17,80% van de stemmen bekwam, haalde nu 27,60%. In een welstellende regio,  amper geteisterd door de gekende grootstedelijke problematiek, is dat een score die kan tellen.

Archieffoto met Bruno Subtil als tweede van rechts.
Archieffoto met Bruno Subtil als tweede van rechts.

De socialistische kandidaat, Olivier Girardin, nog goed voor 31% in de tweede ronde in 2012, kreeg een pandoering en haalde amper 14% van de stemmen, de helft van het FN. Bij een opkomst van 100% zou dat 4% van de stemmen betekenen (vraag ons niet hoe ze dat berekenen).

De UMP-kandidaat,  François Baroin, gewezen minister van Financiën en Binnenlandse zaken, burgemeester van Troyes sinds 1995, gewezen politiek journalist bij Europe N°1 en logeman van het Groot-Oosten, was zondag koploper met 40,8% van de stemmen. Dat zou een comfortabel vooruitzicht voor de tweede ronde moeten zijn.

Maar het FN is zeker nog niet uitgeteld. Bij de eerste ronde van vorige zondag daagden maar liefst 75% van de kiezers niet op. Die afwezigen, die zondag misschien wel zullen opdagen, kunnen het verschil maken. Alhoewel het geen gemakkelijke opgave wordt, zou het FN wel eens voor een nieuwe verrassing kunnen zorgen.

Bij de UMP mogen ze hopen dat de PS niet oproept voor een ‘Front Républicain’. Een eventuele oproep van de socialisten – die sinds 2012 geen enkele tweede ronde bij tussenverkiezingen haalden – om zo’n republikeins front in het leven te roepen zou wellicht het omgekeerde effect kunnen hebben. Wie gelooft dat zootje nog?

Camille-Cerf-Miss-FranceEn, er was nog goed nieuws. De bloedmooie miss Nord-Pas-de-Calais, Camille Cerf, werd er tot miss Frankrijk verkozen. De 19-jarige blondine, afkomstig uit een deelgemeente van Kales, droeg zelfs een leeuwtje op haar traditionele klederdracht. De tijd dat men beur/black moest zijn – om een grotere kans te maken – ligt blijkbaar achter ons!

One comment

  1. Ook het Franse Eigen Volk lijkt zich blijkbaar terecht meer en meer bewust te worden van hun EigenVolkse identiteit, van hun wortels, waardoor ze hun afstamming en dus uiteraard in de eerste plaats hun (voor)ouders dankbaar en terecht de nodige eer bewijzen. Deze Platina Dageraad lijkt meer en meer te gaan gloren over gans Europa bij Europese Europeanen alleszins, tot spijt van elke PoCo-geïndoctrineerde die het benijdt.

Comments are closed.