10.000 Duitsers betogen in Dresden tegen asielinvasie en salafisme

pegidaAl enkele weken lang betogen in Dresden elke maandagavond duizenden Duitse burgers tegen de asielinvasie die momenteel Duitsland overspoelt, en het moslimextremisme van de salafisten van IS.  De betogingen worden georganiseerd door PEGIDA – ‘Patriotische Europäer Gegen die Islamisierung des Abendlandes’.  Het regime raakt in paniek: vorige week verhinderden linkse antifa-betogers, massaal aangemoedigd door media, kerken, overheidssubsidies en vrijwel alle partijen, met geweld de vreedzame optocht.  Maar vorige maandag daagden meer dan 10.000 betogers op.  Links mobiliseerde massaal, maar kon dat aantal zelfs niet benaderen.   Links was zo gefrustreerd, dat na afloop enkele deelnemers aan de Pegida-demonstratie het hospitaal werden ingeslagen door een groep gemaskerde Antifa-schoften.  Naar goede gewoonte werden door links ook tientallen politieagenten aangevallen en verwond.

De demonstraties zorgen voor veel discussie: de betogers worden door links en de media uitgescholden voor ‘neonazis’, ook al spreken de organisatoren zich telkens uit tegen (neo)nazisme en wordt op hun spandoeken naast de vlag van ISIS ook de vlag van antifa en het hakenkruis symbolisch in de vuilnisbak gegooid.  Net als in Vlaanderen weet links in Duitsland verdomd goed dat de enige manier om de rechtse grondstroom onder controle te houden erin bestaat, de rechtse ideeën met een onophoudelijke angst- en propagandacampagne voor te stellen als ‘extremistisch’, ‘gevaarlijk’ en ‘fascistisch’.  De NPD steunt de betogingen voluit, de populistische AfD is verdeeld, net als de christendemocratische CDU.  Welke de politieke resultaten zijn van de beweging is voorlopig dus onduidelijk.

3 comments

  1. Eindelijk een deel van de bevolking die de eindeloze instroom van gelukzoekers en criminelen meer dan beu is. Die Duitsers hebben tenminste nog een beejte ruggegraat, iets wat men van de Vlamingen zeker niet kan zeggen. lijkt een beetje op de toestand in Oost-Duitsland voor de val van de muur. De media, de polititek, de wrakbonden, allemaal zeggen ze zwart, en de bevolking toont in groten getale aan dat zij denkt dat het wit is. En gelijk hebben ze.

Comments are closed.