[Concert Rennicke] Burgemeester bevestigt: ‘Geen gevaar openbare orde’

idm-frank-rennicke-3Zoals te verwachten is in een land waar de vrije meningsuiting zo goed als afgeschaft is, ontstond ter linkerzijde en in de rood-groene media gehuil toen bleek dat Rechts Actueel op 6 december 2014 in Sint-Niklaas een concert organiseert met de Duitse nationalistische zanger Frank Rennicke.  De plaatselijke SP.a-Groen-afdeling wond zich op omdat daarvoor ‘een stadszaal’ gebruikt wordt; in werkelijkheid gaat het om een culturele zaal, die door alle belastingbetalers betaald werd, en waarvan het dus maar logisch is, dat door Grondwet, cultuurwet, antidiscriminatiewet en eigen reglement vastgelegd is dat ook rechtse mensen een contract kunnen sluiten en betalen.  Cultuurzalen zijn geen eigendom van links – een evidentie die in Vlaanderen nogal eens vergeten wordt.

Coalitiepartij SP.a-Groen bracht ons concert ter sprake in het schepencollege, maar daar werd een eerste keer bot gevangen.  Burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA) liet Frank Rennicke en Rechts Actueel doorlichten door zijn politie, maar de resultaten blijken nogal geruststellend: ‘Er is geen dwingende bedreiging van de publieke veiligheid. Er zijn niet meteen elementen die me als burgemeester kunnen doen ingrijpen.’  Volgende week zou nu de beheerraad van het cultuurcentrum zich over de zaak buigen.  Men doet maar, maar indien de burgemeester van de stad correct en terecht geen reden tot verbod ziet, dan kan het stedelijk cultuurcentrum uiteraard geen rechtsgeldig ondertekend en betaald contract verbreken.

Zal links nu eens zuchten en aanvaarden dat de Grondwet voor iedereen geldt, en dat rechtse mensen dus in alle rust naar rechtse liedjes mogen luisteren?  De ervaring leert ons: uiteraard niet.  Onze voorspelling is dus voor de komende weken: nog heel wat meer gekrijs en getier in de rood-groene media over iets wat in een vrij land vanzelfsprekend zou moeten zijn: in een gehuurde zaal luisteren mensen naar de muziek die zij verkiezen.  Bereid u voor op een portie laster en leugen,maar wees er zeker van: wij gaan door!

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-sint-niklaas/cultuurcentrum-zelf-moet-beslissen-over-concert-zingende-neonazi-a2117904/

Een signaal geven voor vrije meningsuiting?  Snel uw kaarten bestellen via rennickeinvlaanderen@gmail.com.

One comment

Comments are closed.