Aanvallers VB-secretariaat gaan weer betogen in Brussel

antifabetoging09112014Amper een maand geleden werd het nationaal Vlaams Belang-secretariaat in Brussel aangevallen en beschadigd door communisten.  Mochten nationalisten zoiets uithalen dan zou bij een volgende aanvraag tot betogen ‘njet’ gezegd worden, maar in Brussel is dat soort gedrag blijkbaar geen probleem:  volgend weekeinde, op zondag 9 november, gaan exact dezelfde communisten opnieuw betogen in Brussel tegen… ‘het fascistische geweld’.  Welk ‘fascistisch geweld’ er dan wel in Brussel werd waargenomen blijft voorlopig onduidelijk;  Men kan eerder vermoeden, dat zij opnieuw zélf op zoek zullen gaan naar eigendommen van andersdenkenden om te vandaliseren.  De kans is dus groot dat het VB-secretariaat opnieuw aangevallen wordt.

Bij het Vlaams Belang blijft het oorverdovend stil, op de obligate verontwaardigde persmededeling na.  Men kan alleen verbaasd vaststellen dat zelfs een aanval op klaarlichte dag op het eigen nationale secretariaat niet leidt tot eender welke VB-protestactie bij de burgemeester, die nochtans verantwoordelijk is voor het handhaven van de orde bij betogingen.  Het is ooit heel anders geweest: het vernielen van een nationalistisch café in Antwerpen werd bv. snel gevolgd door de militante bezetting van het stadhuis…  Waarna de politiebewaking héél wat beter werd.

Omdat de betoging van volgend weekeinde ook georganiseerd wordt door de Griekse communisten, die in Griekenland wellicht in contact staan met de terroristen die vorig jaar twee jonge Gouden Dageraad-militanten vermoordden, Manolis Kapelonis en Giorgos Fountoulis, is het echter toch mogelijk dat er volgend weekend een nationalistische tegenactie komt in Brussel voor vrije meningsuiting en tegen het communisme.  We houden u op de hoogte!

griekseslachtoffers2013presentes

3 comments

  1. ALERTA ANTIFASCISTA

    NVDR: Kijk, het kan schrijven! Maar het heeft het knopje op het toetsenbord nog niet gevonden om de caps-lock uit te zetten. Blijven oefenen!

  2. Door onze makheid zijn wij vandaag vogelvrij verklaard, wij missen een stevige verdediging mekanisme, zoals de vroeger VMO.

Comments are closed.