Demonstratie pro-Zwarte Piet bij Raad van State

De nationalistische actiegroep Voorpost heeft vandaag bij de Raad van State in Den Haag actie gevoerd voor het behoud van Zwarte Piet en het traditionele Sinterklaasfeest. Een aantal activisten waren verkleed als Zwarte Piet en Sinterklaas en brachten middels spandoek en megafoon het publiek op de hoogte van de standpunten. De actie werd vandaag gehouden omdat de Raad van State zich over de Zwarte Pietenkwestie boog.

Er werd in beroep gegaan tegen een uitspraak die betrekking had op de intocht van Sinterklaas in Amsterdam van het vorige jaar. De rechtbank in Amsterdam bepaalde in juli dat de figuur van Zwarte Piet een negatieve stereotypering is van zwarte mensen en dat burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan de vergunning voor de intocht opnieuw moest bekijken. Tegen de uitspraak gingen zowel de burgemeester als de bezwaarmakers in beroep. Ook het Pietengilde, dat honderden Pieten zegt te vertegenwoordigen, sloot zich bij de zaak aan.

Voorpost demonstreerde aldus luidt en duidelijk vóór de traditionele Zwarte Piet, die al eeuwenlang een trouwe knecht is van Sinterklaas bij dit kinderfeest. De Raad van State doet 12 november van dit jaar uitspraak in de zaak over de Sinterklaasintocht van vorig jaar in Amsterdam én de vraag of Zwarte Piet kwetsend is.

20141016_Voorpost_prozwartepiet

 

3 comments

  1. De gedachten politie CVGK roert zich ook in het sinterklaas debat, het klinkt natuurlijk dubbelzinnig zoals verwacht van deze schijn organisatie die dringend moet afgeschaft worden. Ook wil de zuipende minister Gatz ons doen betalen voor de BRT uitzendingen, als men dan weet dat vele mensen zich nog alleen de kijkkast kunnen permitteren, de zelfmoorden in Vlaanderen zullen weer aangezwengeld worden, alles maar dan ook alles word gewoon afgepakt van de zwakken en armen. Ik hoop, en dat meen ik, ik ben geen linkse zak, maar dat de vakbonden heel het land in haar greep houd, met stakingen. en opstootjes.. die mogen zich dat permitteren, tot deze rot regeringen op hun gat vallen, want als het ook maar een Vlaamse tendens heeft van protest, ligt de matrak, traangas en waterkanon zelfs de cel pakkends klaar, Besparingen en inleveren voor het Belgisch regiem, wie had dat gedacht van iets dat voor Vlaams nationalisten moet door gaan, wat Janne streken verkoper in een Porsche dat zelfs niet in regel is met de wet, het waar gelaat van de ex VU ers.

  2. Wie onze EigenVolkse culturele schat aan geplogenheden wil dynamiteren uit politiek-correcte HAAT en middels politiek-correcte HATE SPEECH , kan de politiek-correcte pot op want die hoort NIET thuis in onze objectief-correcte contreien. Heel zeker zouden die krijsende mensen in een ander, voor hen kennelijk geschikter en zeker gelukkiger makend biotoop, zich beter kunnen ontplooien op basis van HUN kenmerken, behoeften en gewoontes . In ongezouten taal geformuleerd klinkt dat zo ; “AANPASSEN OF OPKRASSEN” , Duidelijk genoeg zo, politiek-correct geobsedeerde, LINKSE, xenofiele autochtonofoben ?

  3. ONZE ZWARTE PIETEN BLIJVEN en hou er uw handen af DE ANDERE ZWARTEN OF DONKEREN DIE HIER NIET THUIS HOREN krappen HET op TERUG NAAR AFKOMST ginder is het veel beter en warmer

Comments are closed.