Het ebolavirus verspreidt zich razendsnel in een steeds groter aantal Afrikaanse landen en vindt nu zelfs bij momenten de weg richting het Westen. Met lede ogen kijken we de situatie aan, maar er over praten is uit den boze, dat heet namelijk “paniek zaaien” volgens de beleidsmakers. Wat zoveel wil zeggen als “we weten niet wat we eraan kunnen verhelpen, dus we minimaliseren de hele zaak.” In het artikel via de verwijzing hierboven staan nochtans enkele voor de hand liggende maatregelen. Enkel de moed ontbreekt bij de leiders van dit land.

_76679843_ebola-poster-at-an-angle

Alhoewel. Er bestaat misschien de angst om voor ‘racist’ uitgemaakt te worden, want wie de fora op het internet wat volgt komt deze dooddoener steeds weer tegen. Grenzen en luchthavens sluiten voor Afrikaanse landen? Racisme! En daarmee is volgens progressief weldenkend Vlaanderen het probleem van de baan. Maar volgens ene Adjamagbo Pascal is het wel degelijk een racistisch complot van de blanke man om de Afrikaanse medemens uit te roeien.

Deze onbekende man is ingenieur aan de school van Bruggen en Wegen van Parijs, doctor in de wiskunde en professor aan de Parijse Universiteit van Pierre et Marie Curie en lid van de Afrikaanse Unie voor wetenschap, technologie en innovatie. Maar bovenal is hij eveneens een Afrikaan.

Deze ‘wijze’ man is ervan overtuigd dat tijdens het apartheidsregime in Zuid-Afrika er een plan bestond om het zwarte continent te zuiveren. Enkel de blanken zouden overblijven. Om dit plan te kunnen uitvoeren werden er biologische wapens ontwikkeld en de verspreiding van het ebolavirus is daar een voorbeeld van. U leest het goed: blanken hebben bewust het dodelijke ebolavirus verspreid onder de negerbevolking. ‘Wij’ zijn dus schuldig aan deze epidemie die al duizenden slachtoffers maakte.

Adjamagbo betreurt het ook dat “de elite zich in de blanke landen bevindt en er blijft, in plaats van in de onderontwikkelde landen hun kennis te gebruiken.” Volgens cijfers zou er in sommige Afrikaanse gebieden slechts één ‘deftige’ dokter beschikbaar zijn per 100.000 inwoners, terwijl in andere gebieden het zelfs om amper één dokter op 4 miljoen negers gaat. Temeer een bewijs van zijn stelling, zo vindt hij.

De vraag die we ons dan kunnen stellen is waarom Adjamagbo zélf niet naar zijn voormalige werelddeel vertrekt met al zijn wijsheid? Het resultaat van zijn betoog heeft namelijk net het omgekeerde effect: steeds minder besmette Afrikanen trekken met hun ziekte naar een ziekenhuis. Ook Artsen Zonder Grenzen betreurt deze evolutie. “Wij merken dat de bevolking wantrouwig staat tegenover de blanke hulpverleners. Het resultaat is nog meer doden.”

‘Paniek zaaien’, ‘racisme’, ‘complotten van blanke overheersers’, … en ondertussen rukt de ziekte verder op. Waarvoor dank Adjamagbo en de ganse politieke correctheid!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d