20101408_azc vprijnmond aDe afdeling Rijnmond van de nationalistische actiegroep Voorpost, voert momenteel actie tegen heropening van het asielzoekerscentrum ‘s-Gravendeel in de gemeente Binnenmaas. Middels folders worden de bewoners in de buurt van dit centrum geïnformeerd over wat de gevolgen zullen zijn van de komst van maar liefst 500 asielzoekers naar deze gemeente. (op dertig minuten rijden onder Rotterdam). Men roept daarbij de bewoners op om zich uit te spreken tegen het heropenen van dit centrum.

Deze gemeente Binnenmaas bestaat uit een zestal dorpen waarvan in één, te weten ’s-Gravendeel, men een leegstaand centrum opnieuw in gebruik wil nemen om hier asielzoekers te plaatsen. Er wordt nog vergaderd in de gemeenteraad over deze keuze, maar de ervaring leert dat dit vaak met een hamerstuk wordt afgedaan. Met dien reden is Voorpost bezig om bewoners wakker te schudden dat ze in actie dienen te komen. Nu zitten de asielzoekers er namelijk nog niet en kan dit nog tegengehouden worden.

Meer dorpen en steden doorheen Nederland krijgen de afgelopen maanden de vraag om asielzoekers te huisvesten. Vanaf het begin van dit jaar zijn namelijk de asielaanvragen verdubbeld en dat heeft als gevolg dat overal gebouwen en centra weg worden gegeven aan mensen van buitenaf om hier te kunnen blijven.

20101408_azc vprijnmond b

 

Activist Melvin, van Voorpost Rijnmond, over de beweegredenen voor deze uitgebreide folderactie:

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d