Applaus van publiek voor eerste toespraak NPD-verkozene Udo Voigt

udo voigtUdo Voigt is de eerste verkozene in het Europese parlement in Straatsburg voor de rechts-nationalistische partij NPD. Zijn eerste korte toespraak daar ging niet ongemerkt voorbij. Hij hield zijn toespraak om 14 uur ‘s mifddags, en toen hij zijn ergernis uitsprak over het feit dat vrijwel alle 750 goedbetaalde Europarlementsleden meteen na de stemmingen het halfrond uitgehold waren, kreeg hij zowaar een luid applaus van de… honderden bezoekers op de publiekstribune. Die vinden het maar niets dat ze honderden kilometers reizen om dan te kunnen kijken naar een lege zaal. De voorzitter viel uiteraard meteen uit zijn rol om de profiteurs te verdedigen: die moeten volgens hem ‘hun vliegtuig halen’. Men kan natuurlijk ook wel zijn werk doen, en een vliegtuig later nemen; maar dat is voor de grote ‘democraten’ blijkbaar teveel inspanning.

One comment

Comments are closed.