windmolenHier in Vlaanderen hebben veel mensen het idee dat Nederland een soort wilde westen is van rechtse politiek. Als Nederlander ben ik het daar grondig mee oneens. De politieke correctheid bijt in Nederland nog steeds. En goed ook. Zeker, na een hoogtepunt te hebben beleefd zo rond 1995 en na de Pim Fortuyn-revolte begin 2002 is het minder geworden, maar nog steeds staat de kern overeind. Alleen blanken kunnen racistisch zijn, homo zijn is goed omdat kinderen  krijgen neerkomt op milieuvervuiling en al onze tradities zijn eigenlijk maar een beetje achterlijk, waardoor we Marokkaanse immigranten nodig hebben om die te verrijken.

Daarom een korte bespreking van de Van Woerkom-affaire die het tegenovergestelde laat zien van het beeld wat veel niet-Nederlanders hebben van de Nederlandse politiek. Dat de cultuurrelativisten en de georganiseerde zieligheidsindustrie nog steeds de toon van het Nederlands debat zetten opdat burgerlijk-Nederland keurig volgt.

In Vlaanderen is er relatief weinig aandacht voor geweest, maar wie de Nederlandse politiek volgt kon het eigenlijk niet missen. Er is een nieuwe voorzitter van de Nationale Ombudsman benoemd. Deze meneer, Guido van Woerkom geheten, heeft in een grijs verleden gezegd dat wat hem betreft zijn vrouw niet met de taxi meegaat, omdat dan de kans bestaat dat er een Marokkaan de chauffeur van de taxi is. Ik kan mij deze uitspraak volledig voorstellen nadat een Marokkaanse taxichauffeur een klant doodsloeg, maar de zieligheidsindustrie in Nederland had minder inlevingsvermogen.

De ellende begint omstreeks 25 mei 2014 als in het NRC Handelsblad een artikel over Van Woerkom verschijnt. Kort daarna verschijnt een brief op Joop.nl, een door belastinggeld gesubsidieerde extreem-linkse website. De teneur van de brief is voorspelbaar. Guido van Woerkom is ongeschikt als voorzitter omdat hij iets over Marokkanen heeft gezegd. Het nieuws dat een van de ondertekenaars, Mohamed Azahaf, ten tijde van de moord op Theo van Gogh heeft gezegd dat de moordenaar van Theo van Gogh “een voorbeeld voor de moslims is” haalde alleen de website Geenstijl. Anti-blanke haatdragende teksten verkondigen is namelijk prima in Nederland, omdat volgens de mensen die de redactiepanelen bevolken alleen blanken racistisch kunnen zijn. De uitspraken van Van Woerkom haalden ondertussen echter zo goed als alle TV-journaals.

Voor de duidelijkheid. De “Nationale Ombudsman” is een organisatie van ongeveer 170 voornamelijk juristen die 40.000 klachten tegen de Nederlandse overheid behandelen. Wat Guido van Woerkom vindt van taxichauffeurs heeft in de verste verte niets te maken met zijn functioneren als voorzitter van de Nationale Ombudsman. De Tweede Kamer was het daar mee eens.

Op 5 juni 2014 stemde de Tweede Kamer in Den Haag in met zijn benoeming. Met 91 stemmen voor en 53 stemmen tegen op een totaal aantal stemmen van 144. Laat dat op u inwerken. 53 volwassen mensen vonden dus dat een opmerking over taxichauffeurs een volwassen man ongeschikt maakt voor een functie bij een juridische overheidsinstelling die klachten over de overheid in behandeling neemt. Op 17 juni 2014 bedankt Van Woerkom voor de functie van Nationale Ombudsman door een brief te sturen naar de voorzitter van de Tweede Kamer. Ik zeg er nadrukkelijk bij dat ik geen bewijs voor mijn stelling heb, maar dit ruikt alsof Van Woerkom onder druk is gezet door de VVD om zo voor iedereen een acceptabele oplossing te hebben. De VVD is niet publiekelijk door de knieën gegaan en de zieligheidsindustrie heeft zijn zin gekregen.

U zult zich nu afvragen, is dit de hele rel? Het antwoord is: ja. De rel ging over een vrij kleine uitspraak die 4 jaar terug gedaan is. Dit is het niveau van politieke correctheid waar Nederland nog altijd in verkeert.

Nu  de kwestie is beslecht met het bedanken van Van Woerkom voor de functie kunnen we stilstaan uit welke hoek deze kwam. De bron van de aanval is wat ik de “zieligheidsindustrie” noem. Deze georganiseerde zieligheidsindustrie heeft veel gezichten. Het houdt ook veel mensen aan het werk. Vele rechtenstudenten die met magere zesjes hun rechtenstudie hebben afgerond (bij advocatenbureaus als De Brauw Blackstone Westbroek kunnen ze alvast niet terecht) vinden een baan in het verdedigen van asielzoekers en / of van mensen die vinden dat ze slachtoffer zijn van racisme.

Om zijn eigen relevantie te behouden bestormt deze industrie elk persoon die in ongenade is gevallen. Reputaties vernielen is een routine en getuige de moord op Pim Fortuyn na een maandenlange mediahetze zijn ook mensenlevens niet heilig. Concrete namen van organisaties zijn Oxfam Novib, Amnesty International, de VARA (onder andere eigenaar van Joop.nl),  diverse organisaties voor minderheden, homolobby COC en een vrij forse groep “kunstenaars” en “activisten”. Deze mensen en organisaties trekken in verschillende samenstellingen ten strijde tegen alles wat ook maar een heel klein beetje Nederlands is.

De politieke correctheid heeft dus nog steeds zijn tanden niet verloren. De georganiseerde zieligheidsindustrie wint nog steeds rechtszaken en maatschappelijk terrein en rechts in Nederland kan daar enkel wat schandaaltjes zoals het roepen van “Minder! Minder! Minder!” tegenover zetten. Maak u dus geen illusies. In Nederland zijn de cultuurrelativisten nog steeds aan de winnende hand.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “In Nederland winnen de cultuurrelativisten nog altijd”

  1. Buigen, neen, stijf opsteken die middenvinger !

  2. Buigen voor de islam is gewoon geworden.

Trending

%d bloggers liken dit: