Le Pen presenteert (deel van) rechtse fractie

eurororechtse fractie le penIn het Europees Parlement in Brussel heeft Marine Le Pen gisteren de kern van haar toekomstige rechts-nationalistische fractie voorgesteld.  Veel nieuws was daar niet aan, want we kenden die kern al langer: FN, FPÖ uit Oostenrijk, VB uit Vlaanderen, Lega Nord uit Italië, PVV uit Nederland.  De inhoud van de persconferentie was dus weinig verrassend:  nijdige linkse journalisten stelden stomme vragen, Le Pen gaf er gevat antwoord op.  Om het spektakel kompleet te maken doken voor de deur van het parlement een paar honderd linkse Walen op die tegen Le Pen betoogden met domme spandoeken van andere betogingen, zoals ‘contre le capitalisme’ en ‘contre l’exclusion sociale’.  Laat dat nu net de thema’s zijn waarmee Le Pen ook de rode stemmen in Frankrijk heeft verleid – maar dat heeft links in Brussel blijkbaar niet begrepen.

Het linkse journaille miste feestelijk het enige échte nieuws, namelijk dat de Zweedse Democraten afhaakten, ook al waren zij lang op koers om de fractie te vervoegen.  De SD zijn in de kiescampagne onophoudelijk aangevallen over hun samenwerking met Le Pen, en zijn de heisa beu.  Daardoor ontbreken nog steeds 2 landen om aan de vereiste verkozenen uit 7 landen te geraken.  Maar in de wandelgangen viel te horen dat die twee ontbrekende landen zo goed als binnen zijn.  Afwachten maar!

 

3 comments

  1. Er werd ook geroepen; “Ga terug naar je eigen land, wij moeten je hier niet” …

    Hmm nja, als je dat roept over de ‘beschermde’ soort ben je automatisch racist.

    Te gek voor woorden, die linxen toch…

Comments are closed.