VSV-verklaring na verkiezingen: ‘Democratiseer Vlaamse vakbondslandschap’

In een reactie op de voorbije ‘moeder aller verkiezingen’ roept de Vlaamse Solidaire Vakbond (VSV) de Vlaamsnationale verkozenen op hun macht nu echt te gebruiken.

vsvactiebrussel‘De Vlaamse Solidaire Vakbond (VSV) stelt vast dat de verkiezingen van zondag een nieuwe overwinning hebben gebracht voor de Vlaamsnationalisten’, aldus voorzitter Wim De Winter.  ‘NVA en VB halen nu in Vlaanderen samen 37,8% en worden zo met ruime voorsprong de grootste politieke stroming van Vlaanderen. 

De Vlamingen lieten zich dus niet bang maken door de drie monopoliebonden en kozen terecht duidelijk Vlaamsnationaal.  De VSV feliciteert alle Vlaamsnationale kandidaten en militanten voor hun inspanningen, of ze nu in het kamp van de winnaars of de verliezers zitten.

De VSV roept de Vlaamsnationale verkozenen op om nu in alle parlementen ook voor Vlaamsnationale resultaten te zorgen, in het bijzonder door het vakbondslandschap minstens op Vlaams niveau te democratiseren, en in de Vlaamse openbare diensten en instellingen écht vrije sociale verkiezingen te organiseren, waaraan ook de VSV kan deelnemen.

Een Vlaanderen dat terecht massaal Vlaamsnationaal stemt heeft ook recht op een sterke Vlaamse vakbond: de VSV!’

Aansluiten kan via http://www.vlaamsesolidairevakbond.org

De Facebookpagina van de VSV is hier te vinden.