Oorlogsmisdaad tegen Dresden begon 69 jaar geleden

dresdenExact 69 jaar geleden begon één van de grote oorlogsmisdaden van de Tweede Wereldoorlog: de massamoord op de burgers van de vrijwel onverdedigde en militair onbelangrijke Duitse cultuurstad Dresden. De vernietiging van Dresden en haar burgers (en talrijke vluchtelingen die op de loop waren voor het oprukkende Russische leger) paste in de vooral Britse strategie om Duitse burgerdoelwitten met tapijtbombardementen en ‘vuurstormen’ van de kaart te vegen, in de hoop zo het moreel van de Duitse bevolking te breken en de oorlogsproductie stop te zetten. Tussen de 600.000 en 1 miljoen Duitse burgers werden zo omgebracht, waarvan minstens 75.000 kinderen.

Het resultaat was kompleet het tegenovergestelde: terwijl de Duitse fabrieken tot in de slotfase van de oorlog bleven produceren, zorgden de bombardementen ervoor dat de getroffen bevolking tot de laatste dag bereid bleef te vechten voor een zaak waarvan de bekwaamste militairen (Rommel, Von Rundstedt…) al lang wisten dat ze verloren was.

6 comments

 1. Wisten jullie dat nog niet? Overwinnaars begaan nooit ofte nooit oorlogmisdaden. En alles is gebeurt volgend de regels van de Conventie van Geneve (sic). En voor de held die het bevel heeft gegeven (“Bomber” Harris) is nog niet zo heel lang geleden een standbeeld opgericht als teken van welverdiende hulde en erkentelijkheid.

  1. INDERDAAD, de overwinnaars schrijven de main stream versie der Geschiedens, wie er in het openbaar aan tornt kan zelfs een jaar in den bak vliegen in ons land en dan die PoCo’s van Amnesty International maar zemelzeiken over tekort aan Free Speech…………. in het buitenland !!!!! Caesar schreef in “de bello Gallico” over zijn over zijn overwinning de Belgae ;”Gallia divisa est in partes tres etc…” de main stream versie, de verliezer’s versie van Boduognat heeft ons nooit bereikt……

 2. hahaha wat een site, hilarisch hoe een bende fascisten nog altijd de nederlaag niet verteerd hebben van WOII. Ik zou jullie moeten steunen, want hoe meer geschreeuw uit jullie hoek komt, hoe verder een vlaamse onafhankelijk is. Toch spijtig dat een Vlaamse onafhankelijkheid enkel gedraagen wordt door een bende nazi aanhangers, en niet door de ganse bevolking. Zalig!!

  1. Hey, fijn dat je er ook bij bent! Ik moet je echter wel teleurstellen. De artikels gerelateerd aan de Tweede Wereldoorlog op Rechts Actueel kan je op één hand tellen. Op websteks van antifa en konsoorten puilt het uit van artikels met betrekking tot deze vreselijke oorlog.

   Het lijkt me dan intellectueel ook eerlijker om toe te geven dat jullie een probleem hebben met het loslaten van die periode.

   Doei!

  2. “Fascisten” ???? Uw flagrant tekort aan historische kennis maakt dat u niet beseft dat het “fascisme” met Mussolini’s val kapseisde , eens en definitief . Natuurlijk, als u zich door gauchistische schrijvelaars laat hersenspoelen, dan zou “fascisme” nog steeds bestaan. Volledigheidshalve, Mesopotamie bestaat ook niet meer en het Assyrisch spijkerschrift heeft nooit steno vervangen. Het is maar om uw historische kennis wat bij te schaven dat ik u dit meedeel.

 3. Enkele jaren geleden vermelde VTM eveneens een verjaardag van deze bombardementen Ik hoor Danny Verstraeten nog zeggen ;En er waren ongeveer 7000 doden.De misdaden van de winnaars worden dus steeds sterk afgezwakt en de verliezers hebben het eigenlijk allemaal gedaan

Comments are closed.