Ibn Ghaldoun en de elf rovers

Vandaag deed de rechtbank uitspraak aangaande de grootschalige roof van examens op het voormalig Ibn Ghaldoun college in Rotterdam. Zoals verwacht waren de uitgesproken straffen voor het merendeel een ‘aai over de bol’.

Drie van de elf rovers kregen een maand effectieve celstraf en werkstraffen tot 170 uur opgelegd. Die maand was al uitgezeten in voorarrest. Twee andere verdachten een week cel en een taakstraf van 150 uur, de vier overigen kregen alleen een taakstraf van 130 uur. De rechtbank deed later op de dag uitspraak tegen de twee minderjarige verdachten achter gesloten deuren. Heling werd bewezen, maar de rechter vond een straf in deze niet nodig… Goed nieuws voor criminelen dus.

De rovers hebben er in ieder geval voor gezorgd dat de beerput, Ibn Ghaldoun genoemd, volledig open getrokken werd. Activisten van het Identitair Verzet wakkerde het debat afgelopen zomer nog aan door tijdens de examenperiode de school preventief op slot te doen. Mede dankzij de rovers werd de nog enige in Nederland resterende madrassa gesloten.

Image

2 comments

  1. Zijt ge wel zeker dat het hier niet gaat over “Ali Baba en de veertig jongeren” ???????

Comments are closed.