protest za 2Gisteren schreven we over de onlusten in Zuid-Afrika. De protesten zijn ondertussen uitgedeind naar andere gebieden in het ooit zo mooie Zuid-Afrika. Drie provincies hebben te maken met protesten tegen de overheid. Het lijkt erop dat er een algemeen ongenoegen heerst over de heersende orde in het land.

Met algemeen bedoelen we ook echt algemeen. Bij een aantal (terechte) protesten hebben nu ook blanken zich aangesloten bij de betogers. Het beleid van de ANC-SACP (South African Communist Party)-VP+-regering is dan ook schrijnend. De verkeerde prioriteiten worden gelegd, waardoor vele standaardbehoeften in ernstige mate worden verwaarloosd. Zuid-Afrika glijdt stilaan af tot ontwikkelingsgebied.

Gisteren toonden we foto’s van brandende gebouwen en voertuigen. Vergis u niet, want de protesten waar blanken zich vandaag bij aansloten vinden plaats in alle rust en kalmte. Het toont aan dat er een duidelijk onderscheid bestaat tussen de louter zwarte betogingen en de door blanke gesteunde protesten.

Zwarte protesten: geweld, brandstichting en ander vandalisme.
Zwarte protesten: geweld, brandstichting en ander vandalisme.
Door de blanken gesteunde protesten: een vlaag van rust en sereniteit.
Door de blanken gesteunde protesten: een vlaag van rust en sereniteit.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d