Koninklijk Atheneum DenderleeuwIn zeer veel scholen worden nu en dan politieke debatten georganiseerd, doorgaans gevolgd door een stemming. Hiermee wil de school in kwestie de leerlingen laten kennismaken met ‘het leven zoals het is’ eens ze de 18 voorbij zijn. Sommige scholen laten de leerlingen zelf partijen vormen en spelen het spel volledig na. Andere scholen nemen het risico om aan de slag te gaan met de bestaande politieke partijen. Een risico, aangezien bij deze debatten en dan vooral bij de stemming nadien het Vlaams Belang er beter uitkomt dan men had gewild.

Het Koninklijk Atheneum van Denderleeuw dacht de democratie langs links voorbij te steken en nodigde alle partijen uit… behalve het Vlaams Belang. Deze niet zo slimme zet vond plaats op 25 oktober jongstleden. Meteen nadat er kennis van werd genomen diende Kristof Slagmulder van het plaatselijke Vlaams Belang een klacht in tegen de school. Een klacht die nu werd bevestigd door de commissie Zorgvuldig Bestuur van de Vlaamse Overheid.

Lees eerst het argument van de school waarmee het VB werd uitgesloten: “We streven naar een open geest, zonder vooroordelen, met respect voor iedereen, waarbij gelijkwaardigheid van alle mensen centraal staat. Dat is de reden waarom Vlaams Belang er niet bij was. Met het aantal allochtonen heeft het niets te maken. Zij zijn een democratisch verkozen partij, maar dat ze een democratische partij zijn, vinden we nogal sterk uitgedrukt. We vinden dat ze niet alle waarden van ons pedagogisch project onderschrijven.”

Goed gelachen dus. Een school die streeft naar een open geest, maar geen vertrouwen heeft in de openheid van haar leerlingen. En de school permitteert het om zélf te oordelen over politieke partijen. Van arrogantie gesproken! Weinig pedagogisch als je het ons vraagt en de commissie bevestigt dit dus: “dat het organiseren van een politiek debat in een onderwijsinstelling in het kader van het realiseren van de vakoverschrijdende eindtermen toelaatbaar is op voorwaarde dat alle partijen die in de gemeenteraad zetelen, vertegenwoordigd zijn. Het uitsluiten van één of meerdere partijen gaat in tegen het decretaal verbod tot het voeren van politieke actie of propaganda.”

De school wordt nu wel teruggefloten, maar dat zijn uiteraard in dit specifieke geval vijgen na Pasen, hun debat vond namelijk al plaats zonder VB. Echter, deze partij heeft nu wel een wapen in handen naar de toekomst toe: “Dit is een belangrijk precedent die de democratie ten goede komt. Het Vlaams Belang vertegenwoordigt een aanzienlijk deel van de bevolking. Ook deze mensen hebben spreekrecht,” aldus Kristof Slagmulder. Benieuwd naar de volgende school die het aandurft om een politieke partij te weigeren.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Koninklijk Atheneum van Denderleeuw op de vingers getikt voor uitsluiting VB bij schooldebat”

  1. De volksverraders geloven enkel in vrijheid en democratie als het in hun kraam past.

  2. Kan die Directeur omwille van deze flagrante discriminatie niet afgedankt worden MET ONMIDDELIJKE INGANG wegens zware fout en zonder behoud van pensioensrechten ? Zou het een politiek-benoemde pion zijn met rode partijkaart op zak ?

  3. Francis Van den Eynde

    Goed gedaan maar waarom werd niet eerder naar dat wapen gegrepen?

Trending

%d bloggers liken dit: