Kiezing-LaeremansVolgens linkse mensen zijn illegalen ‘gewoon mensen’ die ‘een beter leven zoeken’.  Volgens rechtse mensen is het aannemelijk dat wie ervoor kiest onze wetten inzake verblijf te overtreden ook sneller bereid is andere wetten te gaan overtreden.  En kijk, wat een verrassing: de cijfers bevestigen de rechtse visie.  Het aandeel illegalen onder de gedetineerden in de Vlaamse gevangenissen ligt bijzonder hoog. Dit blijkt uit de antwoorden van staatssecretaris voor Migratie De Block  en minister van Justitie Turtelboom aan senator Bart Laeremans.

Laeremans vroeg gedetailleerde cijfers van het aantal buitenlanders en illegalen per gevangenis. De combinatie van de gegevens uit de antwoorden van beide excellenties leidt tot interessante vaststellingen. Eerder verschenen reeds cijfers over het totaal aantal illegalen in onze gevangenissen. Tot op heden waren er evenwel geen cijfers bekend per gewest en per instelling. 

Uit de berekeningen van Bart Laeremans blijkt nu dat 31,5 procent van de gedetineerden in Vlaanderen geen wettelijke verblijfplaats heeft. Meer dan 71 procent van de buitenlanders in de Vlaamse gevangenissen is illegaal tegenover 64 procent van de buitenlanders in Brusselse cellen. Van de buitenlandse veroordeelden is maar liefst 78,8 procent illegaal in het land of bijna vier vijfde.

De illegale Rus die de Vlaamse Aurore vermoordde in Gent
De illegale Rus die de Vlaamse Aurore vermoordde in Gent

Bij de afzonderlijke gevangenissen valt vooral de grote groep buitenlandse gedetineerden op in de gevangenissen van Wortel (Wortel zelf en Tilburg): van de 926 gedetineerden zijn er 645 buitenlanders. Hiervan zijn er 535 illegaal in ons land. Dat is zomaar eventjes 83 procent van de buitenlanders. Op de totale gevangenisbevolking is 58 procent illegaal.

Heel opmerkelijk zijn ook de cijfers van Antwerpen, waar 433 vreemdelingen zitten op 696 gedetineerden of 62,2 procent. Maar liefst 73,7 procent van de buitenlandse gedetineerden in de Begijnenstraat of bijna drie kwart is illegaal in het land!

Bart Laeremans: “Hiermee is duidelijk dat de illegalen een zodanig buitenproportioneel aandeel in beslag nemen van de gevangenispopulatie, dat een normaal gevangenisbeleid in dit land onmogelijk is geworden. Het is mee door het gebrek aan een kordaat terugstuurbeleid, dat de strafuitvoering helemaal ontwricht is geraakt en dat het gros van de korte straffen (tot drie jaar!) tegenwoordig moet uitgevoerd worden buiten de gevangenis, met behulp van een enkelband. Hierdoor valt het ontradend karakter van de gevangenisstraf in belangrijke mate weg. Er moeten bijgevolg veel meer inspanningen gebeuren om straffen te laten uitvoeren in de herkomstlanden, minstens wat betreft de gedetineerden die hier illegaal verblijven. Ook ten aanzien van anderen die illegaal in dit land verblijven moet een veel stringenter en consequenter terugstuurbeleid gehanteerd worden.”

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Verrassing: Illegalen blijken ook massaal criminelen”

  1. S’ochtends droog brood, geen boter dus ,met hesp,s’middags een kom erwtensoep met varkenspoten , en s’avonds een stuk brood met varkensspek ,dan eten ze niet ,en lost het probleem zichzelf op !zo kunnen ze niet zeggen dat ze voedsel word ontzegt !!

  2. “Verrassing” ?????????? Helemaal niet , het omgekeerde zo me eerder verbaasd hebben ! Het lijkt me de puurste evidentie dat onder de illegalen wel danig wat volk zit dat alle redenen heeft om na het plegen een misdaad uit zijn/haar land te deserteren en te gaan onderduiken in een ander land. Dat “de vos verliest zijn haren maar zijn streken niet” hier bij ons te plekke dan ook geldt valt te betreuren maar lijkt de logische voortzetting van de criminele karaktertrek, waar wij dan ongevraagd mee opgescheept zitten. Uiteraard verandert de inborst niet, eens in de politiek-correcte wasmachine omgegoocheld tot hokus pokus pats …;”gelegaliseerde” , m.a.w. BELOONDE wegens het plegen van het “misdrijf” illegaal verblijf ! Nochtans geldt er sinds 1974 al ononderbroken een Immigratiestop !

Trending

%d