Linkse prutser Björn Soenens mag VRT-Journaal gaan leiden

bjornsoenensEerder dit jaar ging de zogenaamde VRT-expert Björn Soenens grandioos de mist in door de islamitische terreuraanslag op de marathon van Boston toe te schrijven aan… de Tea Party.  Uiteraard is bij de rode VRT linkse dommigheid geen enkel bezwaar, wel integendeel, dus werd de man nu zowaar… bevorderd tot hoofdredacteur van het VRT-Journaal!  ‘Ik heb er alle vertrouwen in’, aldus VRT-chef Luc Rademakers.  Dat zal wel, want rode Rademakers is de man die destijds in opdracht van Steve Stevaert en Ernest Bujok de SP.a-putsch bij Gazet van Antwerpen leidde om alle rechtse journalisten te ontslaan, waaronder Roger Van Houtte, als wraak omdat GVA de VISA-crisis had uitgebracht.

Hier nog eens de uitspraken van linkse blunderbjörn in april 2013, een dag voor de moslimterroristen werden opgepakt.

Wim De Vilder: We weten dus nog niet we er achter de aanslagen zit, maar moet ons dit verwonderen dat dit nog gebeurt in de VS ?

Björn Soenens: Wel in elk geval, bij traumatische gebeurtenissen is het normaal dat we die realiteit willen vatten en dat we verklaringen willen geven. Ik kan alleen maar een klimaat beschrijven dat in de VS nu bezig is, en da’s een klimaat waar heel veel mensen in angst leven, paranoïde gevoelens koesteren, haat koesteren tegenover de overheid omdat het crisis is, omdat er onzekerheid is, omdat veel oude zekerheden aan het wankelen gaan, bijvoorbeeld:

 • het homohuwelijk komt in veel meer staten erdoor, sommige mensen hebben daar moeite mee;
 • abortus is toegelaten, sommige mensen hebben daar moeite mee. Daar komen aanslagen van, geregeld, op abortusdokters;
 • 11 miljoen illegalen dreigen gelegaliseerd te worden, sommige mensen hebben daar moeite mee;
 • wapenwetten worden verstrengd, sommige mensen hebben daar moeite mee.

Dus, er zijn heel veel motieven denkbaar van haat tegen de staat, en er zijn zo’n radicale individuen die zo radicaal worden dat ze privémilities vormen en die op hun website ook effectief gaan schrijven: ‘het is tijd dat we de wapens opnemen tegen de overheid’. En soms worden ze nog aangevuurd door haatradio ook. Ik ben ooit te gast geweest in zo’n programma van een haatradiomaker; da’s werkelijk verbluffend hoe ze mensen aanporren om ten strijde te trekken tegen hun overheid. Maar, is dat een verklaring? Op dit moment weten we het niet.

Wim De Vilder: In elk geval, de maand april is blijkbaar, in de geschiedenis van de VS, een nogal beladen maand voor wat aanslagen betreft, hé?

aanslagboston2013Björn Soenens: Absoluut, gisteren was een speciale dag, het was Tax Day, de laatste dag dat de belastingbrief kon worden ingevuld, alweer een motief voor sommigen, hé, daar is de Tea Party ook uit ontstaan, verzet tegen de overheid die belastingen int… Maar, als we kijken, inderdaad, naar de moorddadigheid van de maand april, Virginia Tech, Columbine High, twee schietpartijen op scholen in 2007 en ’99, die zijn allemaal in april gebeurd, een bomaanslag op een regeringsgebouw in Oklahoma in ’95, bijna 200 doden, in april gebeurd,  maar of dat een verklaring is weten we niet. Maar we weten wel dat Amerika een lange historie heeft van terreur, al sinds de jaren ’60, verzet tegen de burgerrechten met aanslagen….

9 comments

 1. ehahahahha wie zijn hier nu de debielen, ulle reacties geven aan da ge enorm veel verstand hebt;

 2. In een overwegend Rechts Vlaanderen blijft de volkomen OVER gesubsidieerde sossenrode propagandatoeter S.R.T. met blijkbaar overwegend uit het Gentse afkomstig rood journaille, hun PoCo-propaganda desinformatie injecteren. Worden zij niet geacht politiek NEUTRAAL te zijn vermits ze op subsidies vegeteren ? Waarom wordt subsidieverlening niet afhankelijk gemaakt van objectief-correcte berichtgeving zodat wij hun politiek-correcte mest niet meer zouden hoeven te ruiken ? DENK ERAAN IN HET STEMHOKJE IN MEI VOLGEND JAAR ! Zodat de sossnrode augiasstal S.R.T. eens grondig uitgemest zou kunnen worden !

 3. Ik zie niet echt in waar ergens tijdens het gesprek Björn Soenens de aanslagen toeschrijft aan de Tea Party. Hij legt inderdaad wel de nadruk dat de aanslag zou gepleegd zijn door autochtone Amerikanen die ‘moeite hebben’ met het waarden en normenverval (een conclusie wat dus wel degelijk een blunder was). Maar de aanslagen aan de Tea Party koppelen staat er niet in.

  1. Je kan er wel vanuit gaan dat de Tea Party niet zonder reden werd vermeld. Dat is een beproefde techniek: vermeld slechts één vereniging/beweging in een artikel/vraaggesprek over een bepaald (in dit geval gevoelig) thema, en die naam blijft op het einde hangen. Gevolg bij dit vraaggesprek: de mensen onthouden ‘aanslag’ en ‘Tea Party’.

   1. Uit het interview met Bjorn blijkt idd duidelijk dat hij de verantwoordelijkheid van de aanslagen bij rechts of de republikeinen wil leggen. Geen woord over de islam.

    1. Dat dit een bewuste strategie is lijkt me wel erg ver gezocht. Zeker te ver gezocht om in het React artikel op te nemen dat Björn Soenens zowat zwart op wit de Tea Party zou hebben beschuldigd van deze aanslag.
     De Tea Party wordt volgens mij toch enkel en alleen maar vermeld in de context van de Tax Day. Er wordt gewoon verwezen naar het feit dat Tax Day een aanleiding tot verzet van rechtgeaarde VSA’ers vormt (zoals bijvoorbeeld de Tea party). En dat die Tax Day (volgens Soenens zijn ondoordachte conclusie) dus ook een aanleiding tot de aanslag kon zijn. Waarbij Bjorn (zoals Dirk hierboven al stelt) enkel naar de conservatieven/republikeinen kijkt maar dus niet rechtstreeks naar de conservatieven/republikeinen van de Tea Party zoals React hier wel in hun artikel weergeeft. .

     1. Dit is een bewuste strategie om de publieke opinie te bespelen als een volleybal.

 4. Bjôrn de vleesgeworden apostel van linkse debiliteit ,ofwel de dogmatische pastoor van het eigen (on) gelijk

Comments are closed.