Stijn Geerts in coma geslagen in Sint-Niklaas aan station voor sigaret

Station Sint-NiklaasIn Sint-Niklaas zijn Vlaamse mensen opgejaagd wild.  Vooral in de buurt van het station, in de Stationsstraat en in en rond de uitgaansbuurt maken groepjes criminele Turken en Marokkanen jacht op Vlamingen, die omsingeld, afgetroggeld, overvallen en soms ook in elkaar geslagen worden. Geld, sigaretten, GSM’s: wat ze willen nemen ze. Daarbij worden soms ook in alle openheid vuurwapens getoond. Politie en gerecht hollen alleen maar achter de feiten aan, want de daders worden nauwelijks verontrust. Zopas werd opnieuw een Vlaming zwaar afgetuigd. De Vlaming Stijn Geerts werd voor een sigaret aan het station door dit uitschot in coma geslagen.

Op Facebook heeft zijn broer Jan Geerts nu een indrukwekkende en aangrijpende protestkreet gepost. Vooral de passage waar hij zegt dat dit voorheen een ‘ver-van-mijn-bed-show’ was, maar nu niet meer, is veelzeggend. Wij zijn inderdaad allemaal betrokken partij: dit anti-Vlaamse racisme kan morgen ook u of uw familieleden treffen.

Hier de tekst van Jan Geerts:

‘Straffeloos geweld

Op zondagochtend omstreeks 6u30 is mijn broer, Stijn Geerts, het zoveelste slachtoffer geworden van een bij het gerecht gekende crimineel. Overtuigd van het goede in de mens kwam hij onderweg van een feestje in het Bau-huis in Sint-Niklaas richting station een andersvalide jongen in een rolstoel tegen. Stijn, zelf andersvalide, besloot deze jongen te helpen door hem naar het station te begeleiden waar hij op een taxi zou wachten. Eenmaal aangekomen in de stationsbuurt van Sint-Niklaas en wachtend op een taxi voor de jongen in de rolstoel werden ze aangesproken door een duo dat om sigaretten vroeg. Mijn broer besloot daarop om een sigaret af te staan. Dit bleek echter niet genoeg.

Een van de twee had duidelijk zin in een escalatie. Stijn werd aangevallen en incasseerde rake klappen waarna hij met een schedelbasisfractuur en hevig bloedend voor dood werd achtergelaten door dit uitschot. Het gerecht kwam de dader (een Belg van Noord-Afrikaanse origine) na analyse van de camerabeelden binnen enkele uren op het spoor, daar hij reeds voor andere feiten in het systeem zit. Dit gevaarlijk gespuis is nog steeds onbestraft en op vrije voeten, ronddolend tussen mensen als u en ik. Geen ver-van-mijn-bed-show zoals ook ik alles voorheen aanschouwde.

Hoe is het mogelijk dat in een land als België dergelijke feiten meerdere malen kunnen gepleegd worden zonder straf? Verplegend personeel, specialisten op de spoedafdeling en politieagenten verliezen de moed in het gerecht! “Dweilen met de kraan open” is een veelgehoorde kritiek op ons verouderd en onaangepast justitieel systeem. “Straffen van minder dan zes maanden worden al twintig jaar niet meer uitgevoerd en straffen van minder dan drie jaar al bijna tien jaar niet meer”, zo betoogt professor criminologie Brice De Ruyver in Knack dd. 20 juni 2012.

De media zwijgt tot op heden in alle talen over deze feiten en de dader (en mededader) loopt nog steeds op vrije voeten. Mijn broer ligt op de afdeling intensieve zorgen met minimaal bewustzijn. Kan het contrast nog groter?

DIT MOET NU STOPPEN!’

Inderdaad. Hopelijk komt er nu weer niemand op het idee om kalm en waardig te gaan wandelen met witte ballonnetjes en loze kreetjes tegen ‘zinloos geweld’, want die tijd is stilaan voorbij. Dat men zaken noemt wat ze zijn: dit is racistisch crimineel geweld van Turken en Marokkanen tegen weerloze Vlaamse mensen. Als daartegen een protestactie zou komen, laat het er dan één zijn van woede, weerbaarheid en waarschuwing: als het gerecht dit niet kan oplossen, dan komt de dag dat de Vlamingen zelf ‘s nachts in de stationsbuurt gaan rondwandelen. En het zal niet zijn om de hond uit te laten.

2 comments

  1. “Jongeren”(ge weet wel) die dergelijke feiten plegen WETEN dat autochtonofoob racisme kennelijk vanwege het PoCo-Systeem op discriminerende wijze nooit enigerlei jurisprudentie lijkt te mogen krijgen. Uiteraard pleegt de PoCo-pers PoCo-censuur, maar in een fictief omgekeerd scenario waar autochtone nozems een allochtone invalide in coma zouden slaan ,zou op het titelblad der PoCo-gazetten door “opiniemakers”(sic) prijken ; “racistische moordaanslag op allochtone mindervalide” en de volkomen OVERgesubsidiëerde sossenrode PoCo-propagandatoeter S.R.T. zou er het eerste “item”(sic) van hun nieuwsuitzending van maken ! Onthouden in het stemhokje volgend jaar in mei zodat de manifeste TWEEZAKKERIJ vanwege het PoCo-Systeem tegenover autochtonofoob racisme/discriminatie ophoudt. Autochtonen betalen toch door hun numerieke meerderheid het hoogste volume aan belastingen voor het PoCo-Systeem , waarom zouden wij ons dan nog langer als “Untermenschen” moeten BLIJVEN laten behandelen in ONS Vlaanderen Vrijstaat in wording ?????

  2. Ik kan het er helemaal mee eens zijn. Hopelijk dat Stijn er nog bovenop komt en geen blijvende schade zal overhouden.

Comments are closed.