Adv-Claeys-internetEuropees Parlementslid Philip Claeys (Vlaams Belang) heeft vandaag in Het Laatste Nieuws alweer een nieuw EU-schandaal bekend gemaakt. Terwijl de EU alle lidstaten onder druk zet voor besparingen, heeft het Europees parlement begin dit jaar beslist tot het aankopen en langdurig huren van bijkomende kantoorgebouwen. Er werd een contract gesloten voor het vruchtgebruik van een gebouw aan de De Meeussquare waarvoor 10 jaar lang betaald wordt. Er werd ook een aankoop gesloten voor een nieuw te bouwen kantoorgebouw ‘Trebel’.

Alhoewel het gaat om belastinggeld weigerde het Europees parlement tot nog toe aan journalisten de exacte bedragen bekend te maken. Europees parlementslid Philip Claeys vroeg dan ook de informatie op als parlementslid in april van dit jaar. Reglementair dient het antwoord te volgen binnen de 30 dagen, maar pas na lang aandringen werd zopas na bijna vijf maanden het antwoord gegeven.

Voor de huur van het gebouw aan de De Meeussquare zal 10 jaar lang een huurbedrag van liefst 9,125 miljoen euro betaald worden, of samen 91,25 miljoen euro.

Voor de bouw van het Trebelgebouw zal al zeker 114,6 miljoen euro betaald worden, nog te vermeerderen met ‘specifieke inrichtingswerkzaamheden’. Daarmee worden onder meer peperdure vergaderzalen bedoeld.

Het Europees Parlement gaat dus voor nieuwe kantoren een recordbedrag van meer dan 200 miljoen euro of meer dan 8 miljard oude Belgische frank uitgeven!

Volgens Europees parlementslid Philip Claeys gaat het om een schandelijke verspilling in crisistijd. ‘De Europese instellingen eisen bezuinigingen en besparingen van alle lidstaten, maar zijn zelf niet bereid de verspilling in hun eigen activiteiten tegen te gaan. De zogenaamde ‘nood’ aan nieuwe kantoren vloeit volledig voort uit de eerdere schandalige beslissingen van het parlement om 150 extra personeelsleden aan te werven (in 2010) en om elke parlementair nodeloos een derde geaccrediteerde medewerker ter beschikking te stellen (766 personen extra). Als het parlement die nutteloze beslissingen zou terugdraaien kan het perfect werken met 916 mensen minder en valt ook de noodzaak aan nieuwe kantoren weg.’

Philip Claeys (Vlaams Belang) deed eerder trouwens al bezuinigingsvoorstellen die zouden leiden tot grote en voor de burger pijnloze besparingen op de werkings- en personeelsbudgetten.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Schandaal: Europarlement gooit 200 miljoen euro over de balk voor (nog meer) nieuwe kantoren”

  1. de EU maakt meer kapot dan wij ooit weer (met een beetje pech) goed kunnen maken…….

  2. hrossum@gmail.com

    Het is één grote criminele bende daar in Brussel, gewoon er uit stappen voordat we allemaal failliet zijn.

  3. Altijd maar besparen op de kap van de werkende mens en langs de andere kant zwieren ze het geld langs deuren en vensters buiten lees: EU, griekenland,dexia, massa-immigratie, desnoods schieten ze een satelliet in de lucht om bonobo’s te bestuderen.

Trending

%d bloggers liken dit: