VTM en de mop van Dewinter: Nonkel Flop?

vtm logoDat VTM al enkele TV-seizoenen aan het zoeken is om zich een nieuw imago aan te meten, mag duidelijk zijn. VTM wil af van het imago als zender voor de laaggeschoolde Vlaming. Hierbij gaat men dan naarstig op zoek naar diezelfde BV’s als op Eén (VRT): zowat een handvol dezelfde programma’s, dezelfde politiekcorrecte nieuwsinvalshoek en vooral ook dezelfde Belgischgezindheid.

Dat de commerciële zender geen alternatief durft te zijn voor de politiekcorrecte en ronduit progressief/linkse VRT, had VTM al bewezen door de Belgische kaart te trekken rond regeringsvorming van 2010, de overdreven in scène gezette hype rond de rode duivels en de troonswissel van juli laatstleden.

In Vlaanderen is er een steeds groter publiek dat zich in min of meerdere mate afzet van het traditionele België en alle andere politiekcorrecte gezwets, maar daar heeft VTM duidelijk geen oren naar.  Men blijft telkens trouw in het spoor van de openbare omroep.

Zo start er volgende week een nieuw HT&D-moppenprogramma onder leiding van Rob Vanoudenhoven met de naam ‘Nonkel Mop’. Hierin gaat Vanoudenhoven op zoek naar de ingrediënten van een goede mop. Het productiehuis Dedsit trok hiervoor ook naar het Vlaams parlement om wat politici hun favoriete mop te laten vertellen.

Wat blijkt nu? Volgens de krant Het Nieuwsblad is ook Filip Dewinter (VB) gevraagd om een mop te tappen voor het VTM-programma Nonkel Mop, maar VTM zal het filmpje niet uitzenden. De reden is dat bij VTM geen Vlaams Belangpolitici in entertainmentprogramma’s mogen opgevoerd worden. Heeft men bij VTM angst van de schaduw van de VRT die dezelfde belachelijke richtlijnen gebruikt om mensen van vlees en bloed te ontmenselijken en op te voeren als gewetenloze figuren?

Als VTM haar kijkcijfers zou willen opkrikken zou de commerciële zender misschien juist wel eens kunnen afstappen van al die politiekcorrecte dogma’s en meer de Vlaams volkse kaart trekken in plaats van een ‘Eén-bis’ te zijn met hier en daar een talentenjachtprogramma. Van de kijkcijferkanonnen van begin jaren negentig is al lang geen sprake meer aan de Medialaan 1 en het is nog maar de vraag of VTM op die manier niet gewoon een nonkel flop wordt.

5 comments

  1. Ik ben in geen jaren naar de televisie gekeken. Zelfs als snotneus in de jaren 90 vond ik dat allemaal gezever en onzin.

    Het enige wat je te zien krijgt is afleiding van de echte problemen door middel van leeghoofdige brol, links-liberale propaganda 24/7, leugens en dan nog wat meer leugens… gevolgd door onwaarheden. Pfff, ze mogen het steken daar waar de zon niet schijnt.

  2. Volgens mij is VTM wel de grootste informatieve bron op TV dus ik denk ni datter veel mensen gaan zijn die plots gaan stoppen met het bekijken ervan maar het is het voorstellen waard want wat er aan de hand is is gwn ni correct, ze zouden die monsterlijke moslims geen kussen onder hun gat mogen schuiven met alles wat ze hier op hun kerfstok hebben.

  3. BOYCOT VTM en koop niks maar dan ook niks meer waarvoor er advertenties op VTM verschijnen ! Als VTM een democratisch verkozen politicus,die ONS vertegenwoordigt , wegcensureert, dan kunnen wij toch OOK die VTM wegcensureren wegens geen respect voor een democratisch verkozene ! En gedenk ; “VTM VER-kleurt uw dag” ! En onthoud immer ;
    V.T.M. staat voor V(olledig) T(e) M(ijden) !

  4. Zouden we niet beter de vrijheid van meningsuiting (ook het moppentappen valt daaronder) niet vervangen door de vrijheid van censuur? En nog iets: kranten worden doorgaans gedrukt met zwarte letters op een witte ondergrond, nu de (KNIP) geworden zijn is de krant toch wel DE uiting van discriminatie en racisme! Iets wou ik wel graag weten; nu het woord “alochtoon” en zijn afleidingen niet meer mag worden gebruikt, hoe staat het dan met het woord “autochtoon”? Indien dit toch verder mag worden gebruikt is dit dan geen inbreuk op de UVRM, die discriminatie op basis van afkomst verbiedt? En wat het gebruik van de kleur groen in advertenties en reclame betreft: weet dat groen de kleur van de Profeet en van de Islam is. Vooral advertentie met daarin schaars geklede dames in een groene bikini zijn van aard de gevoelens van de gelovigen te kwetsen. Wie dagelijks zijn krant leest wordt gedurig.met zulke moppen geconfronteerd. Maar opgelet: lach met mate, want pure onzin kan de gezondheid schaden.

Comments are closed.