IJzerwake in Steenstrate opnieuw succes

In Steenstrate bij Ieper werd vandaag opnieuw een massaal bijgewoonde IJzerwake gehouden, waar bewuste Vlamingen hulde brachten aan hun gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog.  Tegelijk werd onderstreept dat de Vlaamse vrijheidsstrijd slechts op één manier voltooid kan worden: de stichting van de Vlaamse staat en het afschaffen van de Belgische staat.  Hier zijn onze foto’s!

2 comments

  1. Wim De Wit verklaarde dat, indien er volgend jaar geen organisatie was op de IJzervlakte, bij de IJzertoren, hij een aanvraag zou indienen om de IJzerwake aldaar te organiseren.
    Eveneens aanwezig voor de eerste keer Jan Loones en André Caveyn, beiden mandatarissen van de NVA van de Westkust. Daar ze zich positioneerden in de omgeving van Annemans en andere VB-mandatarissen, na het officiële gedeelte, denk ik dat er zich nu reeds problemen stellen bij de lijstvorming voor de verkiezingen bij de NVA (JMDD ?)

  2. Ik had zelf geen tijd om naar het nieuws op TV te kijken, maar blijkbaar vonden VRT en VTM het niet de moeite om ook maar één seconde beeldverslag uit te brengen over de Ijzerwake. Met ‘de moeder van alle verkiezingen’ in het vooruitzicht wordt nu alles uit de kast gehaald om het verfoeide Vlaams-nationalisme te bestrijden. Terwijl de bevolking wordt gemobiliseerd rond de Rode Duivels en koning Filip, krijgen de media ook nog te taak om het Vlaams-nationalisme dood te zwijgen. Niet anders als vroeger, maar wel heviger.

Comments are closed.