ijzerwake2013afficheZondag verzamelen alle echte Vlamingen weer in Steenstrate, bij Ieper, voor de IJzerwake.  Elke vrijheidsbeweging die zichzelf respecteert, waar ook ter wereld, brengt hulde aan haar voorgangers en put daaruit inspiratie en bezieling om de strijd verder te zetten.  Zo is het ook met de Vlaamse bevrijdingsbeweging.  De IJzerwake herdenkt de Vlaamse gesneuvelden in de Eerste Wereldoorlog, de eersten die met de ‘Frontbeweging’ inzagen dat een echte Vlaamse vrijheidsstrijd alleen anti-Belgisch kan zijn.  Zij verlieten het pad van de brave taalromantiek en eisten zelfbestuur en ‘Vlaamse regimenten’.  De IJzerwake werkt voort in hun traditie: die van Godsvrede (samenwerking tussen Vlaamsgezinden over alle andere scheidingslijnen heen), Zelfbestuur (onafhankelijkheid) en Nooit meer Oorlog (verzet tegen zinloze inmenging in oorlogen waar ook ter wereld).  De IJzerwake nam zo de fakkel over van de ter ziele gegane IJzerbedevaart, die door het Spirit-partijtje van later SP.a-senator Bert Anciaux en zijn medestanders gekaapt en vernietigd werd.

De IJzerwake begint om 11 uur en staat dit jaar met teksten, beeld en muziek in het teken van de onafhankelijkheidscampagnes in Vlaanderen, Catalonië en Schotland.  Lamme Goedzakken liggen die dag op hun kont aan de kust; echte Vlamingen staan op de weide in Steenstrate.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “Alle echte Vlamingen zondag naar de IJzerwake”

 1. Jean Marie TYTECA

  @Bruno Yammine, Het feit dat u zich in de eerste plaats als unitaire belg omschrijft, voldoet u alleen in de norm van persoon wonende in Vlaanderen. Niettegenstaande uw studies en geschriften waarin u streeft naar een unitair België stel ik u op gelijke voet als een migrant die toestemming heeft gekregen om in Vlaanderen te verblijven. Misschien ben u de eerste die de titel baron mag gebruiken van onze nieuwe roi Philippe, gezien uw spandiensten tegen de Vlaamse beweging.

  1. Dan moet u alle personen die voor Wereldoorlog I binnen de Vlaamse Beweging actief waren (de latere activisten daargelaten) uit de annalen van die beweging schrappen, want die ijverden allemààl voor een gerijkberechtiging van het Nederlands binnen een unitair België …

   1. Gelijkberechtiging van het Nederlands binnen België ? Sommige naïevelingen stoppen nooit met dromen. Ik hoef maar te verwijzen naar de ontdubbeling van het gerechtelijk arrondissement B-H-V, waarbij slechts 20% van de rechters wordt toegewezen aan de Nederlandstalige sectie, terwijl minsten 35% van de dossiers Nederlandstalig zijn. Of naar de recente tweetalige (Frans en Engels) campagne van de KBVB (On compte sur vous / Make us proud).

 2. Jean Marie TYTECA

  De IJzerwake 2013 reikt dit jaar de hand naar de NVA en de Vlaamse zijde van de CD&V. Misschien zal de NVA-er Diependael er terug bij zijn. Hopelijk moet de IJzerwake zijn doelstelling in de zomer van 2014 niet herzien, maar ik vrees het ergste. In ieder geval blijf ik op de IJzerwake de geest van mijn grootvader, als Vlaamse strijder te Nieuwpoort in WOI, herdenken. Dat de IJzertoren, mede door steun van hem en tienduizenden anderen werd gebouwd, nu in het bezit is gekomen door mensen die hun opofferingen negeren teneinde Vlaanderen te laten leegplunderen, is wel degoutant.

 3. Dus iedereen die niet aanwezig is, is geen echte Vlaming?

 4. Alle info (bussen, gps, wegbeschrijving, praktische afspraken, kinderopvang, ijzertreffen, medewerkers,…): http://www.ijzerwake.org

Trending

%d