ballon N-VAIn De Standaard (DS) van dit weekend staat een dubbelinterview met acteur Sven De Ridder en Liesbeth Homans (OCMW-voorzitter stad Antwerpen voor N-VA). Wat me vooral opvalt aan de antwoorden van de N-VA’ers, is hoe diezelfde N-VA’ers maar blijven rond de pot draaien om maar niet geïsoleerd te worden. Onlangs mocht Theo Francken in DS nogmaals komen uitleggen dat migratie een positief verhaal (?) moest worden en nu is het dus de beurt aan Liesbeth Homans om te stellen dat migratie nadelen heeft, maar zeker ook voordelen (anders kan je het wel vergeten als je dat laatste er niet bij vermeldt).

‘Migratie heeft zeker voordelen, maar ook nadelen’ kadert helemaal in het ‘we zijn geen racist, maar….’ Progressief Vlaanderen heeft een sfeer gecreëerd waarbij, indien een Vlaming iets over een migrant vertelt, er dan telkens eerst rond de pot moet worden gedraaid vooraleer het woord er uit is. Het is dan ook ergerlijk te noemen dat de volgzame N-VA in hetzelfde bedje ziek is ook eerst rond de pot moet draaien om de dingen bij naam te noemen.   Waarom durft Homans niet gewoon zeggen dat de voordelen van migratie niet opwegen tegen de nadelen? Waarom is het zo moeilijk om te vertellen dat de opengrenzenpolitiek van de laatste decennia een mensenrechtenschending is tegenover de inheemse bevolking?

In Antwerpen mag dan wel een centrumrechtse burgemeester zitten, hij en zijn partij blijven in de geest van het multiculturalisme denken en spreken. Een kentering op dit vlak zou pas komen als de dingen onomwonden bij naam genoemd worden. Dit probleem stelt zich bij N-VA niet enkel op vlak van migratie. Het grijze confederalisme en de protocollaire monarchie zijn beiden tussenoplossingen om niet in het vaarwater van het radicalere Vlaams Belang terecht te komen. En hoe de muliculti-Belgicistische geest rond de Vlaamse politiek blijft dwarrelen om de N-VA’ers te doen buigen of barsten…. De kracht van verandering zit hem nu juist daarin om afstand te durven nemen van het enerzijds/anderzijdsverhaal van de traditionele partijen!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

11 reacties op “(OPINIE) N-VA’ers blijven rond de pot draaien”

 1. Goed opiniestuk! Jammer dat zulk een schrijfsel hun weg nooit naar onze klassieke media vinden.

 2. Jean Marie TYTECA

  Vandaag 21 augustus ontving ik het IJzerwake-krantje. Op de laatste pagina las ik de bijdrage van Frans Crols waarbij hij een eerbetoon gaf aan de 80-jarige Grammens. Ik meen te mogen begrijpen dat hij de koerswijziging van het Pallieterke richting NVA een goed punt vindt. Het moet mij van het hart dat de IJzerwake ontstaan is uit onvrede van wat er zich op de IJzerbedevaart afspeelde. De recente uitspraken van een Peumans, een Bracke en enkele andere linkse België-lovers die het onafhankelijkheidsstreven van Vlaanderen op de lange baan schuiven zijn blijkbaar voor de schrijver geen enkel probleem. Volgens de verklaringen van BDW zal er slechts duidelijkheid gegeven worden in een partij-congres enkele maanden voor de verkiezingen.

 3. VB en NVA, ik begrijp al die verschillende meningen. Is het niet veel verstandiger om wat vriendelijker met elkaar om te gaan

 4. Homans stapelde de eufemismen op in het artikel , ze wou wel, maar ze durfde niet ! Als ze op zo’n manier hoopt mensen van het ORIGINEEL , Partij der BetonBlokVlamingen naar de amateurkens copy ; Partij der kartonnenvlamingskens te trekken, zal ze er naast pakken ! Homans durft blijkbaar niet objectief-correct “een kat een kat noemen” maar politiek-correct rond de pot draaiend , heeft ze het veeleer over een “een aan een leeuw verwant binnenlands huisdier, beduidend kleiner in formaat, dat melk lust, muizen vangt en miauwt” Erg, erg, erg, HEEEEEEEEL ERG, beschamend ERG ! Eens temeer werd overduidelijk dat PoCo’s immer spreken in eufemistische rebus-taal, NOOIT in recht-voor-de-raaps Vlaams ! Noem toch de dingen bij naam, LiesbethJE ; “AUTOCHTONOFOOB RACISME” en “AUTOCHTONOFOBE DISCRIMINATIE” waartegen het TWEEZAKKERIJ-PoCo-Systeem zich kennelijk immer in 1001 politiek-correcte bochten , quai negationistisch-ontkennende bochtendient te wringen om het TOCH maar blijkbaar nooit enigerlei jurisprudentie te gunnen ! Er geldt een vuistregel die in de verborgen agenda der PoCo’s staat : “ENKEL volkomen overbeschermde minderheden mogen : racist, discrimineerder, antisemiet, islamofoob , nazist, fascist etc.. krijsen indien ze NIET op hun wenken bediend worden” en een hoofdstuk verder de xenofiele vuistregel ; “andermans’ volk eerst, eigen volk kan verrekken” . Het staat er in geschreven in sossenrode en gifGROENe inkt ! Laten we “elkaar toch geen Liesbeth noemen”, Liesbeth Homans. Ge hebt “geen ballen aan uw lijf”, spijtig maar ge zoudt er wel willen aan het artikel te lezen, ge lijkt er naar te smachten ! Zeg dan uw politiek-correcte schroom op, leg objectief-correcte verklaringen af en kweek “ballen aan uw lijf” maar ontdoe u daartoe eerst van die politiek-correcte “penisnijd” (merci , Freud) ; genre ; “wel willen maar niet kunnen of durven” . Uit schrik voor het volkomen OVERgesubsidiëerde, met politiek-benoemde ambtenaartjes volgepropte C.I.R.C. (Centrum voor Inquistie, Repressie & Censuur), die de arrogante pretentie hebben zich de imaginaire Vierde Macht te wanen,zeker LiesbethJE ? !
  Los daarvan ; als migratie dan TOCH zo’n positief verhaal”(sic) zou zijn, quod non, waarom wordt dat dan niet onmiskenbaar en onweerlegbaar-duidelijk gestaafd door de dwarsdoorsnede van onze gevangenispopulatie, PoCo’s ?????? Hoe die er uitziet, kan iedereen te weten komen, die eens een vertrouwelijk gesprek met een cipier (niet in uniform en dus niet in dienst) aanknoopt “tussen pot-en-pint” aan den toog, zoals ik ettelijke maanden geleden eens vermocht. Wel goed vasthouden aan den toog of aan de barkruk dat ge niet omvalt, van het verschieten welsiwaar (en dus niet van beschonken zijn) !

 5. mireille demonie

  Welke smeerlapperijen worden hier bedoeld tov FDW?Over diegene die bij het VB verdwenen zijn zou gerust een minder fraai boekje kunnen geopend worden doch wij hebben meer klasse en ooit komt dat er nog wel eens van al gaan de leugens nog zo snel de waarheid achterhaalt ze wel mijn respect voor het VB en al zijn trouwe aanhangers

 6. VB heeft gewoon geen antwoord op N-VA. Op hier en daar een uitzondering na is alles met verstand uit die partij verdwenen dankzij de smeerlapperijen van Dewinter, Valkeniers & Annemans. Zolang FDW de baas blijft komt die partij nooit meer terug.

  1. Jean Marie TYTECA

   Het V.B. is in vergelijking met de NVA geen partij die met een dubbele tong praat. Iedere mandataris van de NVA spreekt een andere taal als het gaat over hun partijprogramma. Hun confederalisme ala NVA streeft zeker niet naar een zelfstandiger Vlaanderen, maar blijft de transfers getrouw zodat er zelfs geen financiële ruimte vrijkomt voor arbeidskost -verlaging. Het sluiten van compromissen met uiterst links teneinde postjes te kunnen bemachtigen brengen hen simpelweg in hetzelfde straatje van de poco-partijen. Waarom denkt u dat men de laatste weken opnieuw enkele VB standpunten naar voor brengt ? Hebt u al gehoord van interne polls, door de eigen partij betaald en geëvalueerd?

  2. Alles met verstand? Ah ja…die die nu bij de NVA zitten om er mee het cordon in stand te houden. Die nu bij de NVA zitten om tégen Vlaams-nationale voorstellen te stemmen. Een voorstel om bij de herdenkingen rond WO I meer aandacht te besteden aan de Frontsoldaten? Tegen stemmen natuurlijk – nietwaar van Overmeire en co? Ik denk dat je ‘verstand’ verwart met kazakkendraaierij en plat opportunisme.

  3. Natuurlijk ! U bedoelde waarschijnlijk :
   Karim Van Overmeire : die zijn mond zelden open deed en Jurgen Ceder die in de Senaat zat te kaarten.

   Hun slogan : Durfden Niet, Dachten Zelden, Deden weinig.
   Maar eerlijke jongens hoor, hun enige misdaad : arrivisme.

 7. natuurlijk heeft men 100% gelijk dat het een mensenrechtenschending is tegenover de inheemse bevolking, maar de N.V.A kan niet te radicaal zijn met zijn woorden, in dit land moet men opletten wat men zegt men wordt direct als racist uitgekafferd of mond dood gemaakt vraag dat maar aan het Vlaams belang.
  De kiezer kan deze onrechtvaardigheid bij de volgende verkiezing ongedaan maken stem N.V.A.

  1. Grappig….het is net NVA die VB beszchuldigt van racisme. Kijk maar naar Bart De wever. En die onrechtvaardigheid zou men dus ongedaan kunnen maken door te stemmen op…NVA? Hilarisch !

Trending

%d bloggers liken dit: