actieabvv24Vandaag protesteerde de Vlaamse Solidaire Vakbond (VSV) in Vilvoorde tegen de politieke discriminatie die bedreven wordt door het ABVV en zijn topman Karel Gacoms, die daar zijn kantoor heeft.

‘We leven in een vrij land waar deelname aan verkiezingen vrij zou moeten zijn zonder dat mensen bespioneerd, vervolgd, bedreigd en gestraft worden omdat ze uitkomen voor hun mening’, verklaarde VSV-voorzitter Rob Verreycken. ‘Maar dat is nu net wat het ABVV en Karel Gacoms wél doen: zij bespioneren, vervolgen, bedreigen en straffen mensen die ervoor kiezen bij de verkiezingen op een lijst van de Vlaams-nationale partij Vlaams Belang te staan. De politieke racist Karel Gacoms verklaarde onlangs in De Standaard dat die schandalige praktijken voor hem nog niet snel genoeg gaan. Dat mensen die werkloos zijn niet meteen zonder genade aan de deur getrapt worden, ergert hem blijkbaar. En dat is dan de vakbondsbons die hypocriet beweert dat hij opkomt voor de belangen van de ‘kleine man’…’

Om te protesteren tegen dit politieke racisme kwam de VSV vandaag dus op straat. De ramen van het kantoor werden beplakt met slogans; een spandoek werd ontrold; pamfletten werden uitgedeeld. De manifestanten werden ook toegesproken door Kamerlid voor Vlaams Belang en Vilvoordenaar Filip De Man, die zijn steun aan de actievoerders betuigde.

Gacoms zelf kwam discussiëren met de actievoerders en krabbelde terug: volgens hem werden zijn woorden ‘verdraaid door De Standaard’, en had hij ‘enkel de nationale leiding gevraagd om ofwel de statuten toe te passen ofwel met de uitsluiting te stoppen’. Een rechtzetting wilde Gacoms echter niet naar De Standaard sturen, en hij wilde ook de brief niet laten zien: zijn verklaringen zijn dan ook weinig geloofwaardig. ‘Voor ons zijn Karel Gacoms en ABVV politieke racisten, tot zij ervoor zorgen dat de uitsluitingen ophouden’, aldus de VSV.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “[VIDEO] VSV betoogde in Vilvoorde tegen politiek racisme van ABVV – ACV – ACLVB en ABVV’er Karel Gacoms”

  1. Chapeau !
    En niet vergeten de Vlaamse Leeuwenvlag te laten wapperen op 11 juli !

    1. Tricolore dweil

      En OOK op 21 Juli als protest !

Trending

%d bloggers liken dit: