Spaans gerecht zoekt Al Qaida-‘Belg’ Al Lal voor terrorisme in Syrië

alqaida-al-nusra-in-syric3abOp 27 juni heeft een rechter van het Spaanse Nationale Hof een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Ismail Abdelatif Al Lal, 38, in verband met het onderzoek naar netwerken die jihadistische terroristen ronselden in Ceuta en Marokko dat ontmanteld werd op 21 juni.

Spaanse media citeren bronnen uit het onderzoek die melden dat Ismail Abdelatif Al Lal, die een Belgische staatsburger zou zijn, wordt beschouwd als een vermeende Al-Qaeda-facilitator in Europa. Hij staat bekend om zijn reizen naar Syrië, samen met de eerste groep van zelfmoordterroristen die van Ceuta kwam. Hij is ook gekend omdat hij minstens drie keer naar Turkije reisde waar hij de terreuraanslagen in Syrië organiseerde die later zijn opgeëist door het Al-Nusra Front.

Al Lal wordt verdacht lid te zijn van een jihadistische netwerk in Ceuta en Fnideq, Noord-Marokko, dat op 21 juni opgerold werd. Het netwerk is verantwoordelijk voor de werving en opleiding van tenminste 50 Jihadisten; 12 van hen, waaronder een minderjarige, zijn reeds vertrokken naar jihadistische kampen in Arabische landen, vooral naar Syrië. Volgens de bronnen dicht bij het onderzoek heeft het netwerk ook banden met Nederland en België.

Nochtans hebben de Belgische autoriteiten nog niet bevestigd dat Al Lal een Belgische staatsburger. Als dat feit bevestigd wordt zal het nogmaals wijzen op de toenemende betrokkenheid van de Belgische jihadisten in het werven voor de jihad in Syrië.

De betrokkenheid van ‘Belgen’ bij de terreur in Syrië blijkt daarmee veel groter dan die vanuit andere Europese landen. Het wijst nog maar eens op de veel te lakse aanpak van moslimextremisme in dit land.

4 comments

  1. Is het “Al Lal” en niet “Halal”, naargelang de spelling ?

  2. Eigenlijk vind ik dat die ‘jongeren’ gestimuleerd moeten worden om naar ginds te gaan, alle ‘jongeren’, maar dan nooit meer terug komen!

    Zouden al veel problemen opgelost zijn.

    1. Hoe meer “jongeren”(ge weet wel) er naartoe gaan hoe liever, zolang onze jongelingen maar blijven !

  3. Wanneer zal de leiding van de staatsveiligheid eindelijk de conclusies trekken en ontslag nemen. Decennia lang hebben zij hun personeel ingezet voor de bestrijding van het Vlaams nationalisme ipv de controle op het groeiende moslimfundamentalisme. Samen met hun voogdij ministers hebben zij zonder verpinken het groene licht gegeven voor het geven van de Belgische nationaliteit aan terroristen. Wereldwijd kunnen dezen nu aanslagen plegen en bij aanhouding hulp en bescherming genieten van dit onland.

Comments are closed.