Enkel Vlaamse onafhankelijkheid betekent einde van geldtransfers

geldN-VA pakte recent uit met nieuwe cijfers over de geldtransfers vanuit Vlaanderen naar Wallonië en Brussel. Over die transfercijfers zijn er al tientallen studies gepubliceerd met allemaal hun eigen insteek. Nu, belangrijker dan de cijfers zelf, is wat men met die cijfers wil bewijzen en wat de voorstellen zijn om Vlaanderen van die geldoverdrachten te verlossen.

Eerst en vooral gaan natuurlijk de Belgischgezinde partijen hier een welles-/nietesspel rond creëren om alles kapot te relativeren, waardoor het beeld ontstaat dat die loodzware transfers van Vlaanderen naar het zuiden van België en Brussel niet echt transfers meer zijn.

N-VA maakt echter wel een kapitale fout door te stellen dat de oplossing voor die transfers een beleidswijziging in Wallonië en Brussel zou zijn. Binnen een Belgisch-behoudende context zou deze analyse zeker wel kloppen, maar de Franstalige partijen kennen enkel plan A (behoud van wat er nu is), of plan B (opsplitsing van België). Van Vlaamse partijen die streven naar minder België verwacht je toch zeker geen inmenging in het beleid van de andere regio’s?

De enige manier om van die loodzware transfers af te raken is – in tegenstelling tot wat de N-VA voorstelt om Wallonië tot een zuiniger beleid aan te zetten – een onafhankelijk Vlaanderen. Al de rest kennen we onderhand en leidt tot een opbod voor de verkiezingen en oeverloze onderhandelingen erna, omdat de Franstaligen toch weten dat de traditionele partijen plan A blijven verdedigen en dat er hierdoor niks verandert in hun nadeel. Uiteindelijk komt er van plan C (confederalisme pure sang) toch niets in huis en blijven die transfers jaar na jaar oplopen ten nadele van Vlaanderen!

3 comments

  1. Op het ogenblik dat de totale transfers (+rentetransfers) zullen afgesloten worden zullen de Franstaligen de noodzaak van het bestaan van België niet meer aanvoeren. De voorstellen van de NBA om de transfers te behouden, maar transparanter te maken, is een lachertje. Benieuwd hoe ze dit aan de domme Vlaming kont zullen maken tijdens hun zogenaamd , explosief verkiezingscongres in het voorjaar 2014 ? Misschien zullen de Vlaams-nationalistische kiezers eindelijk beseffen dat ze bedrogen worden.

  2. Wie Vlaanderen wil verlossen van de steeds groter wordende “solidariteitbijdragen” aan Wallonië mag vooral in 2014 NIET stemmen op de N-VA. Met de N-VA aan de macht zullen die geldtransfers binnen de kortste keren geen geldtransfers meer zijn, maar iets anders zijn geworden, zoals bvb. “confederale bijdrage aan Wallonië”. Dit zit nu al in de N-VA pijplijn, hoor! Alleen een prompte uitvoering van Plan B zou dit kunnen verhinderen. Maar helaas, een Vlaamse Staat is wel ingeschreven in het partijprogramma van de N-VA, maar staat niet als “te verwezenlijken” op zijn politieke agenda; en die primeert over alles.

  3. Gewoon de Vlaamse Locomotief die kreunend de Ardense heuvel opzwoegt, loskoppelen van de passieve aanhangwagens “made in Walonistan” , zodat die wagonnekens bergaf schuiven. Als ze dan recht in la Meuse donderen, zijn ze ineens goed gewassen, “blub blub blub… et pour les Walonistaniens la même chose !

Comments are closed.