syriëVorige week donderdag hebben Wim Wienen en Wim Van Dijck (Vlaams Belang) een klacht bij de Vlaamse mediaregulator (VRM) ingediend naar aanleiding van het straal negeren van het Vlaams Belang in het onderwijsdebat door het actualiteitsprogramma Terzake (Canvas). Nu, het is niet de eerste keer dat die partij een klacht indient bij de VRM omdat de VRT de rechtsnationale partij probeert uit beeld te houden.

Anderzijds als men het Vlaams Belang in een slecht daglicht kan plaatsen, dan is er wel ruimte voor het VB in de actualiteitsprogramma’s. Dat Filip Dewinter (VB) op uitnodiging van het Syrische parlement naar Syrië is, is voor de VRT (en ook andere media) wel de moeite om hier (wat) aandacht aan te schenken. De reden is simpel. Men kan zo bij de VRT proberen aan te tonen dat het Dewinter en bij uitbreiding het hele Vlaams Belang openlijk kant kiest van het Syrische regime om zo aan te tonen dat de partij kant kiest voor het onmenselijke.

Het Syrische conflict is een oorlog tussen het Syrische regime enerzijds en een amalgaam van al dan niet internationale rebellengroepen anderzijds die er allemaal een verschillende agenda op na houden. Objectievere Midden-Oostenkenners (zoals Jef Lambrechts) wijzen er al geruime tijd op dat er quasi geen onderscheid kan gemaakt worden tussen de ‘goeie’ en de ‘slechte’ in dit conflict. Bij de VRT kunnen ze dit dus blijkbaar wel? We hebben dit ook gemerkt tijdens de aanvang van de Arabische lente in Noord-Afrika waar de VRT ook openlijk kant koos van de zogenaamde oppositie en even later werd duidelijk dat het ene regime vervangen werd door het andere.

Diezelfde Midden-Oostenkenners wijzen er trouwens ook fijntjes op dat als Assad valt, ook hier de ene dictatuur de andere vervangt. Daarenboven kan men niet ontkennen dat Assad op sommige vlakken meer vrijheden gunt aan minderheden dan islamitische regimes.

Een omgekeerd voorbeeld van de niet-neutraliteit van de VRT is het voorstel van liberaal fractieleider in het EU-parlement Guy Verhofstadt om wapens te leveren aan de Syrische rebellen. Met dit voorstel wordt Verhofstadt alom geprezen omdat die man openlijk kant kiest voor de rebellengroepen die evenzeer bloed aan de handen hebben in dit conflict. Van kiezen voor het onmenselijke gesproken…

Wienen en Van Dijck hebben overschot van gelijk om een klacht in te dienen bij de VRM. Alleen blijft de vraag of dit iets gaat uithalen naar een normale behandeling van de Vlaamsnationale partij, want de VRT blijft de VRT. De Vlaamse openbare omroep wordt vooral bevolkt door leden uit de sterke overheidsbonden en journalisten met de ‘juiste’ partijkaart.

Ondertussen kreeg het Vlaams Belang reeds een brief van Terzake dat ze “verveeld zitten met de zaak en dat ze er in de toekomst rekening mee zullen houden.” De klacht zelf is nog hangende en zal over enkele weken behandeld worden bij de VRM.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “VB dient klacht in tegen VRT wegens discriminatie”

  1. Niet geschoten is altijd mis, dus blijven proberen met klachten in te dienen. En in deze heeft het VB niets te verliezen.

  2. FOERT aan het Cordon Discriminatoir !

    TERECHT !

Trending

%d