Rode Duivels, prins Filip: Belgischgezinde propaganda op volle toeren

belgische-vlag-rode-duivelsHet zal u de laatste tijd ook wel opgevallen zijn dat men in aanloop naar de grote stembusslag van volgend jaar alles uit de kast haalt om de Vlaming bij de (Belgische) les te houden. Om het gebrek aan Belgisch patriottisme bij vooral de Vlamingen tegen te gaan is er momenteel een heuse mediacampagne bezig rond de Rode Duivels en het koningshuis. Enkele jaren geleden interesseerde zich quasi niemand meer in de nationale ploeg en nu zou ze plots ‘hip’ zijn… Nu, het opkomende succes van de Rode Duivels staat of valt grotendeels ook wel met de al dan niet selectie om naar het WK in Brazilië te gaan. Dus dat moeten we nog even afwachten…

Het koningshuis is ook zoiets. De meeste Vlamingen zijn vrij gelaten in het al dan niet verder bestaan van de monarchie en men vreest vanuit Belgischgezinde kringen dat de komst van koning Filip enkel maar meer Vlamingen zal doen afhaken bij het koningshuis. Ook hier zijn de Belgischgezinde media een tandje aan het bijsteken om prins Filip in een beter daglicht te plaatsen. Op die manier kan hij ingestudeerde nummertjes opvoeren om aan zijn houterige imago te werken, zodat hij één van de volgende jaren zijn vader kan opvolgen als koning. Er zitten er aan de Reyers- en de Medialaan genoeg te wachten op een scenario naar Nederlands voorbeeld.

De paradox wil nu dat momenteel tussen de 40 en 50% van het electoraat een V-stem uitbrengt, maar dat vele van die kiezers toch niet echt van dit apenland afwillen. Belgischgezinde communicatiestrategen bij de media, politieke partijen en Belgischgezinde organisaties weten dit ook en wrijven daardoor nog eens stilzwijgend in de handen. Door het wazige N-VA-discours rond confederalisme, waar de partij zelf nog niet weet hoe ze dit gaat invullen, creëert ze mee de paradox dat N-VA-kiezers toch voor een België met een koningshuis kunnen zijn. Je kunt je afvragen hoe je dit als V-partij uitgelegd krijgt? De V-partijen zouden zelf de te volgen richting moeten aangeven en de kiezer ervan overtuigen dat ie sociaaleconomisch, cultureel en maatschappelijk beter af is met een onafhankelijke Vlaamse republiek. Op die manier zal diezelfde Vlaamse kiezer op termijn inzien dat die Belgischgezinde propaganda rond het koningshuis, de Rode Duivels, Belgisch bier en frieten niet opweegt tegenover de voordelen van die Vlaamse onafhankelijkheid!

7 comments

 1. Ik ga straks aan echte sport doen. Halters heffen en fietsen. Maar als een schaap staan staren naar TV-sport (of in een stadium)…. pfff, ik denk er nog niet aan. Zelfs als ze mij zouden betalen weiger ik mee te doen met dat gezever.

  Mijn “beste” wensen richting “de rode idioten” en “belgique” zijn helaas niet beschikbaar als reactie vanwege de illegale inhoud. ;)

 2. Mensen … supporteren voor een ‘Belgisch’ nationale ploeg, waar met moeite drie autochtone Belgen in zitten …. gaap!

 3. Ik ben ook een kuddemens , ik huil ook mee met de tricolore wolven in het tricolore sprookjesbos !

 4. Ad de Mos : “deze ploeg is beter dan die van Mexico 1986 !”
  ….kan zijn … maar dat waren toen wel van oorsprong belgen ”
  … en niet voor de helft import !

 5. Je kan er niet naast kijken.De media doen een enorme inspanning om het merk “rode duivels” te gebruiken in een poging om het Belgicisme aan te wakkeren.Zelf voetballers, zoals Kompany ,gebruiken het huidig succes van het Belgisch voetbal als instrument om de strijd aan te gaan tegen de rechtse Vlaamse partijen..Ook de vrt doet zijn uiterste best om het voetbal te gebruiken als wapen tegen de voorstanders van een onafhankelijkheid van Vlaanderen..
  Tegelijkertijd haasten de Belgicisten zich om het koningshuis te betrekken bij het succes van het Belgische voetbal en op die manier de nakende troonsbestijging van Filip te redden.
  Vincent Kompany wordt stilaan in alle media opgevoerd als een soort held die meestrijdt om Belgie en het vorstenhuis te redden.Wedden dat Kompany zich geroepen zal voelen om zich ,na het voetbal in de , politiek te engageren?
  De Franstaligen moeten een geweldig gevoel van euforie krijgen omdat ze nu merken dat andermaal heel wat Vlaamse linkse partijen hen steunen om Belgie te redden van de ondergang..

  1. Kompany denkt zeker ook in de adel benoemt te worden dan moet hij aan de slip van de koning hangen ,;

 6. Trap toch niet in die propagandastoet van het tricolore ballengedoe !

Comments are closed.