anitfa ontruiming ubica utrecht krakersHet Utrechtse kraakpand Ubica, sinds jaar en dag een uitvalsbasis voor de rode fascisten van de Antifa (AFA) mocht na tientallen jaren onterechte bewoning eindelijk worden ontruimd. De eigenaar van het pand won de rechtszaak tegen deze criminelen.

Drie dagen voor de ontruiming, op 24 mei, gingen de krakers in de aanval tegen politie, winkeliers en burgers op straat. Het stadhuis, fietsen en winkels werden beklad, barricades in brand gestoken,  en de toegesnelde politie werd bekogeld met vuurwerkbommen en verf. Er werd op grote schaal gemobiliseerd bij de politie en midden in de nacht werd het pand binnen gevallen. Binnen werden negen krakers aangehouden.

Wat precies de tactiek was van de geweldplegers zal altijd een raadsel blijven, maar de algehele aanval op de samenleving was in ieder geval contraproductief.  Het pand werd direct verzegeld, onbewoonbaar verklaard en alle spullen werden uit het pand afgevoerd door ambtenaren. De geweldplegers werden via ‘snelrecht’  binnen een paar dagen voor de rechter gebracht.

De rechter maakte korte metten met het verweer van de verdediging dat er geen bewijs was wie wat deed. Een tactiek die in het verleden vaak in het voordeel werkte bij rechtszaken veroorzaakt door extreem-linkse acties. De rechter vonniste voor Nederlandse begrippen met hoge straffen: acht mensen kregen een maand celstraf en een persoon mag zes weken blijven zitten. De gevangenisstraffen gingen direct in. Verder dient er een schadevergoeding betaald te worden door de groep van ongeveer 14750  euro’s. Dat is 1638,- per persoon. Alle veroordeelden hadden al een strafblad en een jonge vrouw moet haar studiejaar overdoen omdat ze vast zou komen te zitten ten tijde van een belangrijke opdracht. Toch een opsteker voor de burger dat recht soms wel voor iedereen geldt!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Antifa-geweldenaars Utrecht krijgen effectieve celstraf”

  1. dat is voor Nederland een unicum! linkse rechters die andere linkse mafkezen een gevangenisstraf geven. hmm zou er hoop zijn?

Trending

%d bloggers liken dit: