Assad en Syrische leger heroveren Al-Qussayr

syrie vlagDe Syrische president Assad en het Syrische leger juichen na de val van de stad Al-Qussayr, strategisch gelegen nabij de Libanese grens tussen Damascus en Homs.  Na wekenlange gevechten, waarbij de Syriërs de steun kregen van de sjiitische Hezbollah uit Libanon, werd de Al Nusra-militie van terreurgroep Al Qaïda verslagen en verdreven.

De val van Al Qussayr is volgens vele waarnemers een kantelmoment, en toont aan dat Assad en het Syrische leger aan de winnende hand zijn.  Volgens recente NAVO-gegevens, verzameld bij NGO’s en andere inlichtingenbronnen in Syrië, is de steun voor de rebellen weggesmolten tot nauwelijks 10% van de bevolking.  Omdat de opstand gekaapt is door buitenlandse jihadisten geeft zelfs een meerderheid van de Syrische soennieten de voorkeur aan Assad.

6 comments

  1. Geholpen door Hezbollah en het Iraanse leger.

    1. Helpt de Mossad de rebellen dan niet omdat Israel zo hoopt de Golan te kunnen BLIJVEN confisceren ??????

  2. Vind het een goede zaak voor Assad dat de terroristen verslagen zijn zo zijn de kristeen veilig
    ze waren al aan de gang de terroristen om krisstenen te doden de Europese landen zouden de terroristen dan wapens leveren ;

    1. Gelukkig steunt Rusland president Assad

Comments are closed.