Met Groen in het beleid krijgen we terug ‘normale’ seizoenen

zonMensen die de laatste tijd uitstappen hadden gepland of trouwers en communicanten, hebben de laatste weken niet het weer gekregen dat ze waarschijnlijk voor ogen hadden, want het blijft maar koud en wisselvallig in onze contreien. En als we een periode van aanhoudend droog en warm of koud en nat weer krijgen dan is de klimaathysterie nooit ver weg…

Iedereen heeft een mening over dit slechte voorjaarsweer, maar Wouter Van Besien (Groen) heeft hierin toch de hoofdvogel afgeschoten. Volgens Van Besien is het “de schuld van het uitblijven van een degelijk klimaatbeleid op Vlaams en federaal niveau” waarom we zulk slecht voorjaar hebben. We zijn niet aan het zeveren, dit zei hij letterlijk… Precies of als Groen mee in het beleid zou zitten dat we dan ineens elk jaar ‘normale’ seizoenen zouden hebben.

De vraag die we hier al kunnen stellen is wat normale seizoenen juist inhouden en wat het aandeel van het versterkt broeikaseffect hierin is. Er worden door verschillende weerkundigen en wetenschappers statistieken en ander cijfermateriaal bijgehouden en zij kunnen pas na enkele decennia zeggen wanneer er zich structurele weersveranderingen voordoen. Klimaatpaus Wouter Van Besien baseert zich op wat nattevingerwerk en het geklaag van mensen om via simplistische uitspraken naïeve zieltjes te winnen. Dat de Groen-voorzitter zich op termijn in eigen voet schiet met zulke onzinnige prietpraat heeft hij waarschijnlijk zelf nog niet door.

De bevolking wordt om de haverklap door onze media om de oren geslagen met allerhande doemscenario’s die variëren van genuanceerdere en realistischere gevolgen van de klimaatsverandering tot ongenuanceerde volkomen losgeslagen scenario’s die zo uit een rampenfilm zouden kunnen komen. Zo is er het zeewaterniveau dat volgens de ene bron tot enkele centimeters zou stijgen, waar er andere bronnen over tientallen meters spreken. Dit soort van tegenstrijdige berichten doet een algemeen beeld van de gevolgen van het (versterkt) broeikaseffect des te ongeloofwaardiger maken.

Nu, de groenen hebben al eens geflirt met hun voortbestaan na een regeringsdeelname, met zulke uitspraken en een golf van CO²-belastingen die via een deelname van Groen aan het beleid boven ons hoofd hangt, zullen de meeste kiezers wel een rationelere stem uitbrengen en deze groene utopisten (hopelijk) vakkundig de dieperik induwen!

Wat is er overigens mis met een beetje warmer weer? Het heeft ook zo zijn voordelen...
Wat is er overigens mis met een beetje warmer weer? Het heeft ook zo zijn voordelen…

6 comments

 1. Om de opwarming tegen te gaan zijn er “simpele” oplossingen mogelijk waar geen aandacht aan wordt besteed. Ik geef een voorbeeld:
  De meeste onder ons weten waarschijnlijk dat een uitbarsting van een grote vulkaan de gemiddelde temperatuur voor 1 of 2 graden kan doen dalen voor een jaar. De aswolk laat gewoon minder zonlicht door. Uit deze vaststelling is het idee ontsproten om dit voor een stuk na te bootsen. Men kan een confetti van zilver deeltjes in de atmosfeer brengen, hierdoor weerkaatst een deel van het zonlicht.

  Dit is maar 1 voorbeeld, je kan u niet voorstellen hoeveel goede ideeën er zijn! Maar de huidige politiek is eerder koploper in het verzinnen van nieuwe milieutaksen in plaats van oplossingen…

 2. Het gifGROEN ECO-fascisme met zijn betweterige islamofiele agenda en de dolle propaganda over “opwarming der aarde”(sic) die ons reeds op enkele hyper-lange koude winters tracteerde, kan de lachlust opwekken bij objectief-correcten, maar is wel een reëel politiek-correct GEVAAR wegens hun rabiate waanzin i.v.m. hun fanatiek vermeend en in feite totaal imaginair Betweterig EIGEN Groot Gelijk !

  1. Ik denk dat hij voor God wil door gaan en denkt het weer te kunnen bepalen ;

 3. Van Besien denkt heel veel van zichzelf, hij is in feite een gefrustreerde narcist zo zitten er bij de groenen wel meer,

 4. Hij zou beter het gras gaan afmaaien dan doet hij wat nuttig ,en wordt er dik voor betaald om te labberen ;

 5. Van Besien is een echte tuinkabouter, of beter een populistische kabouter.De leider van de wollen sokken partij denkt van zichzelf nu ook al dat hij een waarzegger is of een goochelaar.is.Misschien kan hij ook nog eens komen verklaren dat het slechte weer de schuld is van de rechtse partijen .in Vlaanderen.

Comments are closed.