Moordenaar Pim Fortuyn mag dan toch niet met verlof

volkertIn Nederland mag je na het uitzitten van een gedeelte van een gevangenisstraf beginnnen met ‘resocialiseren’ door middel van ‘verlof’. Zo’n verlof zat er ook aan te komen voor de moordenaar van Pim Fortuyn, Volkert van der Graaf. Vanaf 6 mei zou hij alweer op de koffie kunnen bij bijvoorbeeld voormalig Groen-Links wethouder Jack Bogers om hem te bedanken. Deze man zorgde er namelijk voor dat het netwerk achter Volkert van de Graaf snel de kantoren kon leeghalen na diens arrestatie.

Maar helaas, staatsecretaris Teeven van Justitie heeft een streep getrokken door het verlof. Volkerts veiligheid zou niet gegarandeerd kunnen worden, want hij krijgt geen extra bescherming. Dat doet Justitie immers nooit bij verlofgangers. Mocht de moordenaar in een winkelcentrum gelyncht worden, dan is dat echter geen goede reclame voor Justitie.

Volkert van der Graaf valt nog onder de oude regeling, waarbij gevangenen na het uitzitten van twee derde van de opgelegde gevangenisstraf, vrij gelaten zouden kunnen worden.

We schreven al eerder over het burgerinitiatief: bij meer dan veertigduizend handtekeningen door middel van een petitie word het besproken in de Tweede Kamer, het politiek hart van de Noordelijke Nederlanden. Er loopt nu een petitie tegen het vroegtijdig vrijlaten van Volkert, georganiseerd door de voormalige chauffeur van wijlen Pim Fortuyn, Hans Smolders. De benodigde 40.000 handtekeningen zijn al gehaald, maar tekenen kan nog altijd.

Veel Nederlanders zijn overigens uit op het bloed van Volkert, zo blijkt uit de afbeelding aan het begin van het artikel die verspreid werd. Oog om oog, tand om tand?

2 comments

  1. ik heb het totaal niet op pim ..
    maar deze extreem linkse mafkees mag helemaal wegrotten in de gevangenis ! of opgehangen worden !

    its OK to be WHITE!

  2. Deze vuile moordenaar van Pim mag rotten in de gevangenis !

Comments are closed.