Sarkozy spil bij illegale financiering, Le Pen eist ontslag

SarkozyIn Frankrijk is het verhoor van Sarkozy al de hele dag heet van de naald. De voormalige Franse president wordt ervan beschuldigd op illegale wijze zeer veel centen te hebben verkregen voor zijn partij UMP. De centen zijn afkomstig van de 90-jarige miljardaire Liliane Bettencourt, dochter van de uitvinder van cosmeticamerk L’Oréal.

Marine Le Pen, voorzitster van het Franse Front National, eist nu het ontslag van Sarkozy als lid van de Grondwettelijke Raad (Conseil Constitutionnel).

Le Pen: “Als de feiten die aanleiding hebben gegeven tot het onderzoek van rechter Gentil waar zijn, dan kunnen we deze als ‘bijzonder ernstig’ omschrijven, omdat het een misbruik betreft van een oudere, verzwakte vrouw waardoor Sarkozy’s verkiezingscampagne op een illegale manier gefinancierd werd.”

Ze vervolgt: “Zelfs wanneer blijkt dat Sarkozy onschuldig is, dan nog is het onmogelijk dat hij lid blijft van de Grondwettelijke Raad, aangezien zijn onpartijdigheid en neutraliteit is aangetast.”

Wat er ook van zij, de medestanders van Sarkozy spreken over een complot tegen de oud-president. Le Pen zelf ziet het uiteraard anders en zegt dat “Sarkozy de terugkeer naar het publieke leven vermoedelijk anders gepland had.”

One comment

  1. Madam Bettencourt zou wat te kort hebben ,wat moet de uode madam doen met al die miljarden,;

Comments are closed.