‘Democraten’ steken wagen van CasaPound-kandidaat in brand

giuseppeDe verkiezingen in Italië zijn al eventjes achter de rug, maar dat wil niet zeggen dat de haatcampagne van extreem-links tegen CasaPound Italia (CPI) achter de rug is. Integendeel. Afgelopen nacht werd de wagen van een kandidaat van CPI in brand gestoken. Het is een triest hoogtepunt na maanden – zelfs jaren – van bedreigingen.

Giuseppe Di Silvestre was verkiezingskandidaat voor CPI in Municipio V, Prenestino, een wijk in Rome. Hij vond afgelopen dinsdag in eerste instantie zijn wagen terug die beschadigd was. Zijn nummerplaat was afgerukt en op zijn voorruit gelegd. Het is slechts één ven de vele bedreigingen van de afgelopen campagne. Ook de voorgevel van zijn woning werd met graffiti onder handen genomen door de tegenstanders/democraten. In 2005 werd hij al eens opgeschrikt toen tegenstanders een projectiel door een raam van zijn woning gooiden.

Afgelopen nacht werd zijn wagen in brand gestoken en brandde volledig uit. Ondanks deze laffe daden laat Giuseppe zich niet doen: “Als men denkt dat men met deze daad mij of CasaPound kan intimideren, dan vergist men zich. Onze strijd in dit stadsdeel van Rome, Municipio V, gaat onverminderd door.

giuseppe II

giuseppe III giuseppe IV